Sony FE 28-70/3,5-5,6 OSS

Hej!
 
Nu vill jag berätta lite glada nyheter, att jag äntligen är nöjd med mitt nya objektiv. Jag tror inte att jag nämt hela historien om det förra objektivet på bloggen. Jag har ju ett objektiv som jag fick tillsammans med kameran, Sony a5000, men jag ville ha ett nytt. Jag ville ha ett jag kunde zooma mer med och gärna bättre ljuskänslighet. I slutändan så blev det enbart mer zoom, annars är objektivet likadant som mitt förra "original" objektiv. Men jag beställde i alla fall ett med jättemycket zoom från elgiganten, fick hem det, och det funkade inte. Först kunde jag inte sätta på det, utan jag behövde alltså en adapter till det vilket jag frågade kundtjänst på elgiganten om, men dem hade ingen aning om vad jag pratade om. Så jag fick ta hjälp av en kompis som är bra på kameror för att lista ut vad som behövdes, och då blev det rätt. Jag fick alltså beställa hem adaptern för att ens kunna fästa objektivet från en helt annan sida än elgiganten, medan elgiganten sålde det objektivet på sin sida med informationen att den passar på en Sony a5000, vilket det gör, OM man köper en adapter från en ANNAN sida. När jag väl kunnat sätta på objektivet så kunde det inte fokusera. Bilderna blev JÄTTEsuddiga och jag tog även där hjälp av min vän och försökte med alla möjliga inställningar, men nä. Det gick inte. Så jag skickade tillbaka det, surade lite över att jag fick använda mitt gamla objektiv ett tag till, men sen  beställde jag ett annat, från en annan sida. Aldrig elgiganten igen kan jag säga. Dem var otrevliga och okunniga.
 
Objektivet jag nu fick hem, idag (!), är Sony FE 28-70 mm 3,5-5,6 OSS. Fattar ni det där? Haha, jag börjar förstå mig på dessa bokstäver och siffror tack vare Amanda men det ser fortfarande ut som kinesiska för mig. Det är i alla fall objektivet som jag beställde från Cyber Photo, vilket gick snabbt och bra! Fick även en Twix på köpet i kartongen hahaha... Detta objektivet funkade direkt som det skulle. Sen måste jag ändå lära mig ha rätt inställningar för att få en så bra bild som möjligt, men det är ju en annan sak. Jag tycker ändå det gjorde skillnad med zoomen på denna, att jag kunde komma närmare. Annars ser bilderna ut att vara ungefär samma som med mitt förra objektiv.
 
Nu undrar några kanske varför jag inte köpte ett som var mycket bättre med ännu mer zoom och bättre ljuskänslighet osv. Svaret är på grund av priset. Objektiv är ju ganska dyra, och jag ville sååå gärna beställa hem ett superobjektiv men kände ändå att det är lite bortkastade pengar då jag inte är någon superfotograf. Jag tycker om att fota, men jag är väldigt mycket nybörjare på det och bara nåt jag tycker är kul lite ibland. Hade jag haft ett större intresse för foto och fotat mer vardagligen så hade det kunnat vara värt det. Men för priset så är jag nöjd!

Kommentarer
Postat av: Amanda

Åh! Vad bra att du hittade ett :D Byt ut "ljusstyrka" mot "bländartal" så låter du som ett riktigt proffs :*

Svar: Men då tror ju folk att jag är ett proffs på riktigt också, hahaha
Ida Steinwall

2017-02-02 @ 21:22:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0