Disneyland & California Adventure Park

Heeej! Nu är det lördag, och som ni vet så ligger jag efter med dagarna i bloggandet men vill gärna berätta om varje dag i rätt ordning, så nu blir det torsdagens försenade inlägg.
 
Vi var på DISNEYLAND! Bussen gick vid sju för att vara där vid halv tio, innan dem öppnade tio. Och ja, det behövs verkligen minst en hel dag på Disneyland, egentligen behövs flera dagar där. Ska lätt åka tillbaka nån gång och bo på deras Disneyland Resort Hotel och gå runt på Disneyland, samt California Adventure Park som ligger precis bredvid.
 
Dem tog min selfie stick i säkerhetskontrollen. :( Inte för jag vet om jag skulle använda den just den dagen men hade dem med mig och nu har jag ingen, slut på selfies antar jag, haha, nej skoja. Det första vi gjorde då vi kom in var att köpa Mimmi Pigg öron! Jag tyckte det var väldigt viktigt att skaffa dem så fort som möjligt eftersom jag ville ha på mig dem hela dagen. Sen gick vi runt och stannade varje halvemeter för bild, video, kolla i affär, köpa dricka, gå på toa osv osv. Vi tog oss väldigt långsamt fram men det tror jag dem flesta som besöker Disneyland gör! Det var jättevarmt så vi blev törstiga hela tiden, och efter det kissiga såklart hahah.... Och bara att det är Disneyland, där var butiker och allt möjligt precis överallt. Plötsligt gick Långben förbi och vi stannade för att ta kort. Ja, ni förstår nog, det tar tid.
 
Här kom vi fram till Cinderella's castle som jag längtat till. Det är ju detta slottet man ser överallt på allt som har med Disneyland att göra, och signaturen i början av alla Disneyfilmer. Mitt bälte ska inte hänga ner sådär som det gör på bilden, haha, märkte inte det, just so you know. Varför är Linn så helvetes snygg på alla bilder och jag står där bredvid som ett mongo?
 
Detta berget tyckte vi mest var fint att ta kort på, men senare på dagen såg vi att där var en karusell/åktur inne i berget som var jätterolig. Det skulle vara en läskig runda att åka och i slutet for man ner i vattnet.
 
Detta var Storybook Land, en åktur i vattnet med guide som babblade igenom alla Disney prinsessornas sagor. Det såg roligare ut än vad det var haha, men det var fint att titta på i alla fall. Det var mest småbarn med föräldrar, plus mig och Linn.
 
Toontown!!! Musse Pigg & Mimmi Mus del av Disneyland. Konstigt nog var det inte här Musse Pigg & Mimmi Pigg fanns, alltså personerna utklädda till dem, utan dem fanns precis i början av Disneyland, vid entrén. Men här fanns precis som på alla andra delar av Disneyland butiker, karuseller, caféer mm. Vi åkte något, men det var mest för yngre barn. Ändå var det superkul bara för att det var just Musse Pigg! Musse Pigg är ju väldigt ikonisk för Disney, så självklart måste man in på Toontown. Allt såg ut som i en tecknad serie, speciellt när himlen dessutom var alldeles klarblå och inte alls påminnde mig om att vi är i verkligheten, det såg ut som i en Musse Pigg film. Påvägg upp i trädet på sista bilden, vilket var Piff & Puff's hus, var där en liten tjej, kanske två år, som grät och grät för att hon tyckte det var jätteläskigt att gå upp för trappan och hennes mamma hade redan gått upp. Awww, himlans söt, jag försökte hjälpa henne upp för trappan men då kom mamman igen.
 
Här är lite blandade fina bilder på något annat slott plus vattnet där u-båtarna körde runt. Vi åkte aldrig u-båtarna i och med att vi ville hinna med en massa andra karuseller och köerna var långa.
 
En, som man nog inte ens kan kalla karusell, som vi åkte var ett tåg som körde runt hela Disneyland och California Adventure Park.
 
Såklart tog vi lite bilder på oss själva också hahaha, ville få till någon riktigt bra bild med mini Mimmi Pigg öron men lyckades inte... :( Anyway, det är alltid kul att leka lite modell.
 
Linn ville tvunget åka småbarnskarusellen för Dumbo, så det gjorde vi. Haha, hon var nog lika hypad för Dumbo som jag var för Mimmi Pigg. Efter den småbarnskarusellen mitt bland alla fyra åringar fick vi syn på Askungen uhm... fe? Eller vad är hon? Äh, ni ser ju själva. Hon var som en såndär typiskt kanelbulle mormor som var glad och go hela tiden och gav komplimang efter komplimang och var så söt. Vi stötte även på Långben och antingen Piff eller Puff, vet inte vem av dem det var men han var busig i alla fall! Han sprang iväg hela tiden då vi försökte ta kort och skojade en massa. Dem som jobbar som dessa Disney figurerna måste ha fått sin figur tilldelad efter deras personlighet eftersom allihop betedde sig som dem "skulle" vara, så det passar liksom. Som kanelbulle mormor, busig Piff eller Puff, klumpig Långben, översöt flickig Mimmi osv. Jag hade lätt velat vara Mimmi om jag skulle haft det jobbet, men hon är nog en av dem som flest skulle vilja va. Tänk dock vad varmt det är i dessa kostymer! Jag var varm i mina shorts och linne, tänk dem.
 
Dessa bilder är från Adventureland, New Orleans square och Frontierland som vi inte spenderade lika lång tid på som dem andra delarna.
 
Vi tog en fika på ett café med massor av olika Musse Pigg kakor, Musse Pigg kakor var det dock överallt. Jag tog två macarons och oj vad mätt jag blev men himla gott. Sedan gick vi runt i butiker och handlade, både ätbara saker som choklad och saker man faktiskt kan spara som gosedjur och småprylar.
 
Påväg ut från Disneyland såg vi MIMMI!!!! Väntat hela dagen på att få krama henne och ta kort med henne, haha, jag älskar Mimmi!! Så himla gullig är hon ju! Höjdpunkt.
 
Meeen, dagen tog inte slut där! Vi lämnade Disneyland för att hinna med lite av parken bredvid, California Adventure Park! Klockan var då sex och båda parkerna stängde redan åtta, så det blev en snabb tur i den andra parken. Den här Bergan karusellen var jätterolig hahahhaah, asgarvade när jag såg den. Aww, sötaste Bergan.
 
En annan del av parken lite längre bort var väldigt kul. Massor med karuseller och POPCORN. Vi åkte en ganska stor berg och dal bana. Jag har alltid varit lite rädd för berg och dal banor men tänkte bara att NU KÖR VI. Så länge där inte finns nån loop.... Ingen av oss kunde se nån loop så vi åkte. Den var jättekul men mitt i allt märkte jag hur uppförsbacken inte tog slut och jag bara FÖR HELVETE DETTA ÄR EN F*ING LOOP!!! Fick damp och bara skrek och väntade mig döden. Hahhahahah, Linn fick ta skit för det efteråt! Hahah :P Trots det tyckte jag den var så rolig att vi åkte den en gång till! Vi åkte nån mer karusell och sen var klockan åtta. Därefter for vi hem till hotellet igen och SOV.
 
See ya, byebye ♥
 
Tid - 16:50
 

Kommentarer
Postat av: Amanda Jona [SPONTAN]

Alltså åh så roligt med Disneyland!

2016-11-12 @ 22:40:55
URL: http://spontan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0