Högskolan Kristianstad

Hej hoj O'boy.
 
Igår började jag min treåriga utbildning på högskolan i Kristianstad. Vi får se om jag fortsätter alla åren, men som det ser ut just nu kommer jag göra det. Man vet ju aldrig vad som händer. Jag läser folkhälsopedagogiska programmet. Det verkar intressant och brett, så jag ger detta en chans. Jag är fortfarande inte hundra på exakt vad jag vill göra, men något åt detta hållet så det är bara att prova sig fram. Jag fick en något irriterande kommentar igår när vi pratade i en grupp om vad vi vill jobba med i framtiden och jag sa att jag inte vet. "Det sa man på gymnasiet, inte nu på högskolan", jag tyckte det var lite taskigt sagt. Det finns många som inte vet vad dem vill göra, många som aldrig hittar en exakt grej utan vill göra många saker, och definitivt många som avbryter sin utbildning för dem inte är helt säkra. Nej, jag vet inte exakt vad jag vill göra men jag GÖR något. Jag provar. Det finns inga krav på att alltid välja rätt. Personen som sa detta hade dessutom denna utbildning som andra hands val....
 
När jag tagit mig dit igår på min första dag och hittat klassrummet fick jag direkt syn på Louise, min arbetsledare från Burger King! Det var väldigt trevligt, hon var en av dem jag trivdes bättre med på BK så det var roligt att träffa henne igen, och lite roligt att vi ska gå i samma klass i tre år. Sedan var det massor av information och lära känna uppgifter under gårdagen, precis som idag. En sak jag bara måste påpeka är hur orättvis start på utbildningarna jag och min syster haft, haha . Hon läser polkand (politik och sånt) i Lund och gick en timme i skolan igår, och två idag. Jag gick fyra timmar igår och sex idag. ORÄTTVIST, ellerhur? Haha, tror dock att hennes utbildning innebär något mer plugg än min så det jämnar väl ut sig.
 
Har inte så mycket att säga om de första dagarna än. Folk är trevliga och jag fått lite nya kompisar så det känns bra.
 
I helgen fick jag en ny dator inför studierna som jag sitter med nu! Får inviga min dator med att blogga från den. Efter detta ska jag börja med arbeten som ska vara färdigt på måndag, och ett annat till nästa måndag.
Fick hem en av kursböckerna som jag beställt från nätet. Någon som säljer böcker till folkhälsopedagogiska programmet för ett billigare pris? Vore uppskattat, det lär bli dyrt med så mycket och så dyra böcker inför vartenda kurs. Ca sju böcker för 300 kr styck för varje kurs, och har fem-sex kurser på ett år.
 
Men vi hörs senare, jag måste vila upp mig för morgondagen då jag var så himla trött idag.

Vad man kan göra utan en ätstörning

Sitter och läser på en instagram av en person som kämpar med anorexi. Utifrån kanske det ser ut som att det är långt i det förflutna för mig men det känns riktigt nära, det är fortfarande jag. Jag har fortfarande dessa tankarna om hur äckligt stor jag är, tung, dålig, ful, måste göra av med kalorierna, tvångsträning, jag är så "duktig" om jag äter lite mindre. Men det är betydligt mer sällan att jag faktiskt gör något åt det, just därför får jag inget återfall trots att tankarna springer runt i huvudet på mig då och då. Nu förstår jag att ni som fortfarande lider av en ätstörning kanske önskar att ni också kunde ha dem tankarna, men sedan inte följa dem i praktiken. Det är för att jag äntligen blivit starkare än Ana.
 
Hur blir man starkare än det? Ana, Mia, alla andra. Precis som det sägs överallt så ska du kämpa emot gång efter gång tills du blir starkare och tillslut vinner du matchen enkelt varje gång. Jag har ju som sagt dessa tankarna, och önskar ibland att jag inte vore så stark, att jag vore svagare och lät Ana vinna över mig. För ni vet, ni som har eller har haft en ätstörning, att man vill på sätt och vis ha kvar sjukdomen. På något sätt tycker man ändå om det, trots att det är ett helvete. För er som inte förstår orkar jag inte ens förklara varför det är så, gå till mina gamla inlägg från 2014-2015 så beskriver jag det säkert nån stans. Undra hur många inlägg jag pratat om ätstörningar i? Haha...
 
Alltså, jag vill ju lite ändå och tänker, jag kan bara låta henne vinna gång efter gång så att jag tillslut är fast igen och är tillbaka på samma ställe som förut. Men dessa instagrams om folk som så fanatiskt pratar om sin mat, träning, kalorier mm, har ett så extremt enformigt olyckligt liv. Jag kommer att tänka på hur deras vardag ser likadan ut hela tiden, och det är ingen rolig vardag. Dem hade aldrig kunnat uppleva alla dessa underbara saker som livet kan erbjuda. Det finns alltid något ivägen som stoppar en om man har en ätstörning, man "måste ju följa sitt schema".
 
Och jag är så glad att jag ändå kan vinna över dessa tankarna och trycka i mig mitt älskade Marabou och inte få någon ångest utav det. Kan ni förstå detta: man kan må BRA av att äta godis och choklad. Detta är riktat till personer med ätstörningar, alla andra bara "wtf det är väl klart man blir glad av choklad". Höll på att skriva "alla normala människor", vilket fick mig att tänka på då jag var inlagd på sjukhuset och en gång pratade om när jag gjort en sak med mina kompisar och sa att "så gör ju normala människor, så det borde vi också göra", utan att ens tänka på vad jag sa. Sköterskan påpekade såklart att jag påståd att människor utan en ätstörning är normala, och vi är inte. För trots att ätstörningar har blivit större genom åren, så är det normala att vilja äta godis och choklad. Det är det hälsosamma. Din psykiska hälsa är minst lika viktig som din fysiska.
 
Och i allt detta tänket så kommer jag fram till allt jag är med om, och KAN vara med om i och med hur mitt liv ser ut nu. Jag kan träna min älskade sport, läsa på högskolan, resa, vara spontan, sova över med kompisar, jobba, gå en promenad för att det är härligt och inte för att bränna kalorier. Det finns SÅ mycket jag kan göra!! Tyvärr är det faktiskt en del jag är lite rädd för än. Det här med att bli au pair, det vill jag så gärna göra igen. När jag var i England gick det inte så bra med mat och träning, jag insåg det inte men jag var för sjuk för att göra en sån grej. Om jag nu skulle åka till en annan familj så som jag mår i dagsläget så är jag faktiskt fortfarande osäker på om jag skulle klara det. Man bor ju med en annan familj, i ett nytt land, nya matvanor och träningsmöjligheter, allt blir nytt och man kan inte kontrollera det lika mycket själv. Jag klarar det bra nu, när jag inte behöver anpassa mig efter någon annan. Men hur blir det när det tillkommer? När livet ska funka ihop med andra människor?
 
Just därför ska jag fortsätta kämpa emot anorexin, även om det inte syns utifrån alls längre. Jag är en bra bit över den vikt som läkaren krävde som minst och får en del ångest över det ibland - varför kan jag inte vara på den lägsta vikten som är okej istället? Jag kan faktiskt gå ner en del och ändå vara normalviktig. Men god no, allt handlar inte om siffran på vågen. Skulle jag göra det så skulle jag inte må lika bra psykiskt längre, trots att vikten är normal. Ätstörningen sitter på insidan, inte utsidan.
 
Jag vill göra sååå mycket, uppleva sååå mycket i mitt liv! Och när jag tänker på det, visst är jag hellre riktigt stark, pigg och vältränad än en svältande, svag pinne? Hell yes. Jag ska visstdå kunna bli au pair igen om det är det jag vill, jag ska kunna göra allt jag vill och samtidigt må bra. Nu vet jag att jag kan svälta mig, bli supersmal och underviktig, jag behöver inte bevisa det för mig själv igen. Inte för någon annan heller. Det finns så mycket i livet som jag kan göra utan en ätstörning, och just det motiverar mig till att inte gå tillbaka till det gamla beteendet. Skrev nu av mig betydligt mycket längre än tänkt, men kan vara bra för personer som kämpar med det att läsa detta och se vad man kan göra utan en ätstörning.

"En dag med mig" videon


Popcorn & cykling

Godmorgon, såhär mitt på dagen. Jag har sovit en omgång till och hade läskiga drömmar om att tåget körde in i en massa hus osv. Det var faktiskt läskigt. Nu har jag segat upp mig till datorn och beställt nytt recept på mina mediciner och annat.
 
Jag träffade Julia igår - ÄNTLIGEN! Det var evigheter sen. Hon är skadad och går med kryckor sedan hennes knä hoppade ur led och fick åka till akuten. Det hände under den långa tiden vi inte träffats, så vi kunde inte göra en massa cheer som vanligt. Dock blev det en liten stund där jag övade flickisar på hennes studsmatta och hon passade. Annars... vad har vi gjort? Haha, vi har ju inte gjort ett skit men haft så himla kul ändå!
 
Senare på kvällen bestämde vi dock oss för att kolla på film och skulle handla lite snacks till det, men när Julia kollade öppetiderna för den enda affären som finns i den hålan så stängde den för sju minuter sen. Då var klockan strax efter åtta och jag hade varit där sen tre. Vi kollade istället upp buss till center syd som är relativt nära, med buss, men inte för att gå, och nästa buss gick om 1,5 timme... Istället gjorde vi så att vi tog varsin cykel, och Julia försökte cykla med att bara trampa med ena benet för att se om det gick bra annars hade jag fått skjutsa henne. Det gick jättebra! Vi cyklade i 40 minuter för att sedan äntligen komma fram och låsa fast cyklarna och upptäcka att ingen av oss hade pengar med oss. BAJS. Jag glömde mitt hemma innan jag åkte till henne så hon skulle betala och jag swisha till henne, men precis när vi kommit fram efter 40 minuters cykling upptäckte Julia att hon också glömt... Vi frågade i affären om man kunde betala med swish vilket man troligtvis inte kunde, och nej, det kunde man inte. Så då cyklade vi i 15 minuter till till hennes mamma och poppade popcorn och fick ett choklad som vi cyklade tillbaka till hennes pappa med på en ännu längre runda. En sådär 2-3 timmar senare kom vi tillbaka från vår "lilla runda".
 
Vi kollade dock aldrig på nån film när vi äntligen fått vårt snacks, haha, vi var för trötta. Vi åt och snackade och somnade direkt efter. På morgonen fick vi gå upp vid sju tiden för Julia skulle till skolan, så då åker jag hem samtidigt. Därav anledningen att jag somnade på soffan när jag kom hem och drömde om skitläskiga tåg!!!
 
Kram till er ♥

Obbe's tredje träning

Årets musik tema för Obsession är QUEEN B
Följ @cheerinfinityathletics på instagram!
Hai people.
 
Nu har Obsession 16/17 haft sin tredje träning. Jag är så övertaggad på detta året med detta laget. Tyvärr började inte min dag med underbar cheerleading utan med jobb. Klockan sex gick jag upp eftersom jag bor nära jobbet, och skulle äta frukost och fixa mig, sedan gå till jobbet som började sju. Men jag tog det alldeles för lungt så att jag fick tillslut springa till jobbet. 
Jag är väldigt osäker på vad jag ska göra där, jag har ju varit där så lite. Men jag märker ändå lite nu att det har blivit något pyttelite bättre, jag kan lite grann i alla fall och gjorde faktiskt flera grejer själv idag som jag innan behövt hjälp med. Missförstå mig inte - känner mig fortfarande som en liten hundvalp som springer efter dem andra arbetarna och frågar saker och är helt vilsen! 7-15.30 jobbade jag, nu i efterhand kom jag på att jag faktiskt aldrig tog min rast. Men det gjorde inget, man har på sätt och vis lite små-rast här och där under dagen när där inte är något att göra. Och både mellis och lunch fick jag där, under arbetstiden.
 
Tyvärr slutade jag på en så dum tid att jag precis inte hann med tåget till träningen, och nu på helgen går dem mer sällan, så fick ta tåget nästa timme och bli 40 minuter sen, så tråkigt. :( Frågade vad dem hade gjort och tydligen hade jag missat fys vilket är ganska okej, haha!! Men egentligen tycker jag om fysen. Just under tiden hatar jag det, för det är så sjukt jobbigt, men efteråt älskar jag det för det gör mig starkare och bättre. Vill egentligen att vi ska köra mycket fys. ♥
 
När jag kom dit kollade coacherna igenom allas gymnastik och placerade oss i grupper för att öva på det moment vi i första hand behövde förbättra. Jag började längst ner men "gick vidare" sen, det gjorde nästan alla. Jag vill verkligen sätta min mjukis nu så jag lättare kan sätta flickisen. Därefter stuntade vi och jag blev så glad, jag fick stunta igen. Förra träningen stuntade jag ingenting alls då halva byggruppen var borta och jag bara spottade/frammade i en annan grupp. Nu fick jag stunta igen, yes! Det är ju det roligaste.
 
Vilket långt inlägg detta blev, men då har ni att läsa. Jag är lite för vaken för att kunna gå och lägga mig nu men snart hoppas jag att jag kommer kunna sova. Ni får ha det så bra, tjalala ♥

Obbes andra träning

Följ @cheerinfinityobsession på instagram
 
Hello everyone. När jag är som tröttast vill jag göra så mycket, nån som känner igen sig? Jag vill inte sova, jag vill göra så mycket annat, men jag borde sove nu så trött jag är.
 
Obsession hade sin andra träning idag där uppvärmningen blev något pytte jobbigare än sist (antar att detta inte är max). Det första vi fick veta på träningen var att en tjej har slutat, en tjej som inte ens varit där. Vad tråkigt. Dessutom skulle hon varit min bas så just nu har jag ingen full stunt grupp. Jag är rädd att jag inte kommer få en egen stunt grupp nu när hon slutade. Jag har ju en bas och en bak, men troligtvis sätts dem i andra grupper och jag kommer framma/spotta. Vi får väl se hur det blir, jag älskar att stunta så jag hoppas verkligen jag får göra det på dem andra träningarna.
 
Vi körde lite hopp, gymnastik och stunt. En blandning av allt. Jag tycker mina tränare är riktigt bra, dem är väldigt noggranna med detaljer och strukturerade. I slutändan kommer det göra att hela laget blir bättre och kan få en högre placering på tävlingar vilket är precis vad vi vill. Jag stuntade dock inget idag, min grupp spreds ut i andra grupper men jag hjälpte bara till att framma/spotta. Det var i alla fall kvällens träning och nästa är på söndag, längtar så mycket. ♥

Obbsessions första träning

Back to det underbara livet med cheer. Cheerleadingen är ett så stort glädjemoment i mitt liv som jag aldrig vill släppa. Jag älskar det jag gör och jag älskar hur mycket man kan utvecklas.
 
Första träningen med Obsession 16/17 idag, 20-22. Liiite väl sen träning tycker jag men vi har detta i fyra veckor sedan tränar vi 17-19. Så jag står väl ut! Tränarna har redan satt grupper som dem tror kommer att funka, tror jag med! Vi gjorde mycket grunder vilket är särskilt bra just nu när man inte kört på länge. När vi körde preps sa coacherna att alla skulle titta på vår grupp en gång för att "Så ska man göra". Blev såklart jätteglad över att dem tyckte vi gjorde det bra, men blir sjukt nervös av sånt! Det är mina baser och bakperson som kan det jättebra, det var därför det såg bra ut.
 
Vi hoppade inget som jag ville, men körde gympa. Har inte övat mjukis på sååå länge så den har blivit mycket sämre. Min flickis också, men jag får väl ta nya tag och öva upp mig igen! Nu sitter jag iallafall äntligen på tåget hem två timmar senare. Tåget går bara en gång i timmen såhär på kvällen och förra timmen var det inställt. Kommer vara hemma halv ett efter träning som slutade kl tio, jippie.

Yoga challenge

Glömde lägga upp den här när den blev klar för några dagar sen, så vill ni se videorna direkt när jag lagt upp dem så får ni ta och PRENUMERERA PÅ IDA STEINWALL PÅ YOUTUBE! Klicka annars här för att komma till kanalen och PRENUMERERA.
 
En till video från Malmöfestivalen är på G.

Marknad med Nicki

I söndags, för jag har ju inte bloggat sen dess, var jag och Nicki på en liten marknad. Vi köpte bland annat dem här väldigt goda munkarna som ni kan se ovan. Varma munkar med smält choklad, mmm! Jag gillar egentligen inte munkar. Jag tycker dem brukar vara för torra och likt sockerkaka (gillar inte sockerkaka heller), men att där skulle vara lite kladdig choklad ovanpå fick mig att ge det ett försök. Munkar med icing eller helt vanliga med bara socker är inte gott, där måste vara något kladd för min smak. Kanske just att dem var varma också hjältpe?
 
Vi spelade på ett chokladhjul och var ännu nyttigare med att dela på denna lilla vinst. Vi fick ett tredje pris so var ett litet kexchoklad, synd att vi inte vann dem där stora mega chokladen.
 
Lite senare hade älskade Fia också lite tid att Skypa med oss. Hon bor ju i USA nu och jobbar som au pair i ett år, åh vad jag saknar henne! Följ hennes blogg här. 
 
Jag & Nicki ♥

Malmöfestivalen

Inatt åkte min syster till akuten efter att ha fått en allergisk reaktion som började redan under resan, men blev värre och värre. Ush vad jobbigt, nu har hon i alla fall fått någon medicin mot det som jag hoppas hjälper.
 
Vid fyra möttes jag och Nicki på stortorget i Malmö och gick runt på Malmöfestivalen. Vi hade ett par sake som Nicki hade kollat upp men som inte blev av eftersom det började regna. Det första hittade vi i och för sig inte. Men vi gick runt och kollade och hade kul ihop, sedan åt vi och ställde oss i busskuren för att slippa undan regnet. Ingen av oss hade paraply så det var ju lite tråkigt. Jag övertalade Nicki till att vi skulle dela på en crepes som var fylld med nutella, jordgubbar, bananskivor och grädde som efterrätt. Bilderna ovan är från någon fotoautomat som var gratis att ta bilder i, troligtvis för att dem sedan vill att man ladda upp dem på "Leendecentralen". Kanske det kanske.
 
När regnet kom så gick vi hem till Nicki och insåg hur trötta vi var, haha! Vi åt lite vattenmelon och snackade. Jag filmade idag till en video som tidigare har önskats på min YT kanal, så när jag orkar ta tag i den så ska den komma upp. Jag har en till video som jag gjorde med Nicki och Linn som jag inte heller ens börjat på... Men videor är alltså på G.

Sista dagen i Stockholm

Tåget är äääntligen framme om "bara" en timme. Jag åker hem en dag tidigare än de andra i familjen pga att jag egentligen skulle jobba imorgon, medan dem stannar där lite längre, men nu har det blivit inställt så jag ska inte jobba. Biljetterna var tyvärr inte ombokningsbara så jag får åka hem nu ändå. Igårkväll orkade jag inte skriva något så det får bli nu.
 
Hela min familj älskar museum förutom jag, så dem gick på två museum på förmiddagen och jag på ett. Jag var med, men på det andra så stannade jag utanför och pratade med en kompis på snapchat istället. Jag har i några dagar vaknat fullt normalt, men nån timme senare blivit extremt trött som hållt i sig hela dagen. Igår var det extra mycket, jag höll på att somna överallt och ville inte ens med till vårt nästa stop - chokladfabriken. DÅ är det allvarligt, haha, jag älskar choklad! Jag ville bara hem och sova och tyckte att dem andra kunde fortsätta dagen som dem ville, men fick istället en energidricka som hjälpte. Jag blev ju inte direkt hyper av den som jag blir ibland annars, men jag blev helt normal. Läkaren har nyss höjt dosen på ett par tabletter jag tar så det kan vara en biverkan av dem då min kropp inte ännu är van vid en högre dos.
På chokladfabriken köpte vi ett par supergoda praliner som räckte till 2-3 stycken var. Mums så gott. Detta är ett ställe jag rekommenderar för chokladälskare!
 
Vi gick runt i stan och i affärer i ett par timmar efter det. Tyvärr har jag inte mycket mer att säga just där.
På kvällen åt vi middag med min morbror Erik som bor i Stockholm. Vi åt på Jensens Böfhus där jag tog en jättegod kycklingfilé med pommes och bernaisesås. Kvällen fortsattes med att umgås lite med Erik och sen dushade och packade jag inför dagens hemresa. Åh vad jag saknar min lilla Tingeling! Lill-misen.
 
GLÖM INTE ATT FÖLJA MIN KATTUNGE PÅ INSTAGRAM @TINGELINGTHECAT
 
 
 
 
 
 
 

Stockholm

Hai.
 
Idag har jag varit i Stockholm. Nu blir det inga fler byten av städer förrän då jag ska hem på onsdag. Dagarna här i Stockholm är inte lika planerade och fulla, vi har ju varit här många gånger tidigare plus att det är mycket enklare att ta sig till Stockholm än Tallin, St Petersburg och Helsingfors. Men lite hittar vi väl såklart på!
 
Vi tar dagen från början, så som jag brukar göra. Redan vid halv fem ville min syster gå upp på däck för att få se soluppgången över Stockholms skärgård på båt. Jag gick med, men tyckte det var kallt plus att det gick väldigt segt så jag gick in igen och la mig innan solen hade gått upp. Vid sju var jag uppe igen för att äta frukost eftersom båten skulle ankomma redan 8.00 och jag dessutom behövde packa. Man får lov att stanna på båten längre än den tid man kan börja gå av, kanske 2-3 timmar länge tror jag. Vi har nog kvar en timme längre i alla fall för att packa ihop allt. Vi tog det väldigt lugnt eftersom vi inte hade något särskilt planerat och har stressat mycket de senaste dagarna.
 
Hur vi sen skulle ta oss vidare när vi kommit igenom alla kontroller var lite osäkert. Vi hade resväskor att dra plus att lägenheten vi får låna i några dagar var långt därifrån, alldeles för långt att gå. Tyvärr var även närmaste tunnelbanestation en bra bit iväg, så vi letade efter någonstans att köpa bussbiljetter. När vi hittade det så fungerade inte maskinen, typiskt! Men strax därefter kom bussen med en supersnäll chaufför som lät oss åka gratis till hållplatsen som var närmast närmaste tunnelbanestation.
Lägenheten vi får låna är min morbrors flickväns, som jag gärna vill ta mer foton på och visa, men vet inte om jag får. Den är i alla fall en jättebra lägenhet att få bo i medan vi besöker Stockholm. Den ligger väldigt centralt och är stor och riktigt fin. I love it.
När vi dragit oss ut ur lägenheten igen gick vi till Gamla Stan och strosade runt lite överallt. Bland annat hittade vi en polkagris-tillverknings-affär, eller vad det kallas. Jag gillar inte polkagrisar, men det var kul att se.
Lunchtime, som blev på ett roligare sätt än planerat. Två personer vi känner från vår lilla by i Skåne var också i Stockholm samtidigt som oss, av "misstag", så vi möttes och lunchade ihop på en restaurang. Jag tog en god sallad som kallades "Cobb sallad", någon som vet vad det är? Jag vet nämligen inte, och ingen vid bordet visste heller. Även när jag åt den märkte jag inget särskilt som jag inte kände igen. Väldigt gott var det i alla fall!
Efteråt gick vi på stan ett tag till och till sist blev vi sugna på mjukglass som tog lång tid att hitta. Varför är mjukglass så undangömt hela tiden? Verkligen! Alla älskar det men det finns på så få ställen ändå! Glassen vi hittade vid Hötorget satt fint i magen i alla fall.
Så, what else is there to say? Vi handlade middag på Coop och åt "hemma", och sedan har vi inte gjort något särskilt.
 
Familjesemestrar funkar verkligen inte längre. Så har det dock varit ett tag, men jag och min syster blir väl mer och mer till vuxna personer så det funkar inte att åka som familj. Jag har dock länge velat resa med kompisar men det kommer alltid något i vägen för mig eller den/dem jag vill åka med. Känns som verkligen ALLA andra reser med sina kompisar i denna åldern, förutom jag! :(

Helsingfors -> Stockholm

Sista staden! Bortsett från Stockholm dåol då. Gårdagen spenderades i Helsingfors, Finland, och nu sitter jag i en lägenhet i centrala Stockholm och ska blogga om det.
 
Det första jag la märkte till då vi gått i land var Pingviini glass. Haha, så himla söt! Smakade dock aldrig någon, men tyckte bara att pingvinen var gullig. Passkontrollerna gick betydligt mycket snabbare i Finland än i Ryssland, vilket är förståeligt när man tänker på vilka länder det är. Men också vår placering i kön hade STOR betydelse. Vi var där någon halvtimme innan båten kom till hamnen för att stå först i kön och kom av snabbast. Bakom oss kunde vi se den megalånga kön som säkert också skulle ta 2h att gå igenom, minst 1,5 h.
Vårt första besök blev Olympiska stadion. Dem höll i OS för jättelänge sen, 1900-talet nån gång. Bilderna är dock bara på en liten del av det, självklart var det mycket större, men det mesta var avstängt för att byggas om. Synd, vi var där i dålig timing. Där fanns även ett utkikstorn som också var avstängt för att byggas om. Menmen, sånt händer.
Vägen dit var inte jättelätt då vi inte förstod var man köpte biljetter och missade därför en buss, frågade chauffören som bara tog kontant och missade en till buss, hämtade ut kontant och missade därav ännu en buss, kom tillslut på bussen men missade stationen för allt på finska heter typ Kookkapenilallleemuuu som vi inte förstår. Men tillslut var vi ju där, och då var 90% avstängt... Wellwell. Utöver det var mamma som vanligt trög i huvudet och hade lärt sig ett ord som hon sedan inte ville byta ut. Hon frågade efter "Olympic station" hela tiden istället för "stadium". Men folk förstod ju henne ändå.
 
Något kul, som gjorde det väldigt mycket lättare för oss, var att det stod på svenska nästan överallt. Alltså verkligen. Ett exempel är bilden ovan, men hade kunnat fota 90% av skyltar och liknande och där står det först på finska, sen på svenska. IBLAND på engelska. Och det var inte så att svenskan stod i någon lite mindre undangömd text som texter på andra språk ibland gör. Synd att jag inte tog bild på tågstationen, men t.ex. där så stod det "Uuvijappeerlikokeekkiki" eller något sånt väldigt finskt på ena halvan i stora bokstäver, på andra halvan som tog upp precis lika mycket plats som det finska stod det "Järnvägsstation". Såg faktiskt några reklamer på enbart svenska!
Sibelius parken där monumentet fanns.
Ovan ser ni Sibelius monumentet som vi besökte efter olympiska stadion. Det var något konstverk av en musiker där man kan höra musiken spela i rören när vinden blåser, som en flöjt. Tyvärr var det väldigt vindstilla så vi hörde ingenting, så åk dit en lite blåsigare dag!
Sedan tog vi oss en lite längre promenad för att resten av familjen ville se någon grott-kyrka. Tycker fina och kända kyrkor är intressant att besöka i en stad, men min familj älskar att besöka kyrkor på semester så därför ser ni kyrkor överallt i mina inlägg. Just denna kyrka var inget speciellt för mig. På vägen dit fotade jag lite i stan också.
Därefter gick vi till Senatstorget, som vad jag förstod är ett populärt torg i Finland. Såklart ville jag styla lite och försöka få lite coola bilder, men det gick sådär. Min scale har blivit sämre igen, ser ni det? Ush, nu börjar dessutom terminen snart så får skynda på stretchingen!
Som ni kanske ser så stod jag ovanför den långa trappan när jag drog scale och scorpion, för där uppe fanns en fin kyrka. Denna tyckte jag däremot mer om att besöka. Det var domkyrkan i Helsingfors. Påväg ner för trappan såg vi en liten bebis-pojke, kanske 1 år, som gick på alla fyra och verkligen kämpade sig upp. Efter kanske tio steg satte han sig och vilade, då lyfte hans mamma upp honom och började gå men nej, han blev sur, han skulle gå själv! Så då fortsatte han på alla fyra och hade bergsklättring upp för trappan. Haha, gullunge!
Lunch. Alldeles för kryddig mat för min smak, gillar ganska mild mat. Men annars var det verkligen supergott! Resten av familjen älskade det. Dags för ett funny moment igen. Mamma skulle gå på toaletten, haha, och där stod en STOR FET skylt med pil neråt för rulltrappan till toaletterna. Men hon gick rakt förbi den så jag och min syster Miriam började skratta. Vi trodde hon skulle komma tillbaka men nä, strax därefter såg vi henne gå ute i korridoren alldeles förvirrad. Sen försvann hon, sen kom hon tillbaka, sen försvann hon igen, sen stod hon bredvid skylten men såg den inte, och gick tillbaka. Jag och Miriam höll på att dö av skratt just då. Tillslut åkte hon ner, men nån minut efter kom hon upp och gick runt igen. Sedan kom hon till oss där jag och Miriam hade sååå kul och sa "Här finns ju ingen toalett!" Såklart visade vi skylten för henne :P
Sedan tog vi oss lugnt tillbaka till båten som skulle avgå redan 16.00, till skillnad från 19-20 dem andra dagarna, så vi fick gå tidigare. Vi såg lite mer av stan och jag fotade vår båt "Princess Anastasia".
 
Då vi hade så mycket tid på båten utnyttjade vi badet som man fick vara i högst 1,5 timme pga så många vill bada. Där fanns bubbelpool, bastu, djup swimmingpool och barnpool. Det var jag och min syster som badade. Man bottnade inte, men kunde dyka ner till botten. Dock var den ändå ganska långt ner, så det var svårt för mig att stå på händer som jag brukar göra i vattnet. Bubbelpoolen var såklart också varm och skön.
Något jag inte tror jag sagt någon av dagarna är den goda buffén till frukost och middag med all möjlig mat. Nu blev det sista middagen där! :(
 
Nu blir det Stockholm, hejdå <3

St Petersburg -> Helsingfors

Khey!
 
Jag bloggade inget igår eftersom det var himlans dyrt med internet. Jag var i Ryssland, i St Petersburg där priserna är betydligt mycket högre för utlandsinternet. Jag tänkte att jag kunde gå in på internet typ 3 minuter men VÄLDIGT snabbt kom ett sms som sa "Du har använt 80% av ditt utlandsinternet", jag bara SHIT. Inget bloggande, instagrammande, snapchat eller annat här inte. Nu är jag i Finland så det ska gå bättre. Hoppas inte jag surfat bort för mycket pengar när jag får se räkningen där hemma igen...
 
Hursomhelst, så tänkte jag, trots att jag varit i Finland idag att jag berättar om dagarna i ordning. Så nu berättar jag om St Petersburg så får vi se när jag har tid/råd/internet till att berätta om Helsingfors.
 
Till dagens början... Frukost på båten och sedan var det dags att gå i land vid 8.30. Alla passagerare vill ut samtidigt så det är en evighetslång kö ut från båten överhuvudtaget men främst av allt så tog passkontrollen evigheter. Vill ni veta något roligt? Sammanlagt tog det två timmar för oss att komma från båten och ut ur passkontrollen.
 
Till Ryssland fick man inte åka utan visum, förutom om vi hade en guidad tur. Så det tog vi, vilket jag är jättenöjd med! Tror inte vi hade fått ut så mycket av dagen utan den. Jag åkte i en minibuss med min familj samt två andra äldre svenska par, med en rysk guide som hade läst svenska på universitetet i St Petersburg, så hon höll hela guidningen på svenska. Hon visade och berättade hur mycket som helst, och på lite olika ställen fick vi hoppa av och gå in i byggnader, fota eller vad annars vi ville. På bilden ovan  med mig, mamma och pappa stod vi utanför en kyrka där kvinnor inte släpps in om de inte täcker håret men t.ex. en sjal. Vår guide var inte så säker på om vi skulle släppas in och sa förlåt att hon inte berättat att vi skulle ta med det. Men vi släpptes in, dock bara en bit. Där var avgränsat så vi fick bara komma in precis vid entrén utan att täcka håret.
Den här kyrkan tyckte jag också var så himla cool med dessa taken. Det känns väldigt ryskt med sånna bollar på taket. Det fanns lite här och där på olika byggnader, så lite Rysslandskänsla fick man av att åka runt där. Hela staden var ganska maffig, stora byggnader, guldkanter och mönster. En riktigt fin och härlig stad.
Vi stannade till på en souvenirshop där bland annat dessa fina sakerna fanns att köpa, men dem var himla dyra. En av dem där minsta "äggen" kostade 2 300 kr. Så det blev ett choklad med en bild på St Petersburg istället, haha! Vi skaffade också en liten present till våra grannar som är så snälla och ser efter våra katter medan vi är borta. Speciellt den lilla som fortfarande är en kattunge behöver bli passad.
Något jag tänkte på var att det var sjukt mycket personal överallt. Cirka tio pers för den lilla, lilla souvenirshopen vi var in i. Samma där vi åt lunch senare, där var jättemånga anställda och BARA vi som satt och åt. En annan sak som guiden berättade, vilket jag tyckte var lite roligt, var när hon berättade om ett gammalt museum. På den tiden såldes inga biljetter dit men dem bjöd på vodka och piroger, hahaha....
 
LUNCH! Vi fick tre rätters, snarare fyra rätters. En aptitretare, en förrätt, en faktisk måltid och efterrätt. Gott var det och ett fint ställe. Men nu vill jag berätta en till rolig sak! En av männen i ett av paren som också var med i vår lilla turist-grupp skulle gå på toa på restaurangen men såg inte skyltarna för dam & herr toalett och gick såklart in i fel. Toaletterna hade någon konstig hasp som var jättesvår att låsa så man fick helt enkelt sitta med olåst dörr där. Och SÅKLART så går mannen och öppnade toalettdörren där vår guide satt och blev jättearg och började svära något på ryska! Han sprang snabbt in på toaletten bredvid istället. Och för att detta lättare ska hänga ihop så berättar jag det nu - när vi senare var på Vinterpalatset och några behövde gå på toa så visade hon oss toaletterna och sa sedan högt och tydligt "Jag vet inte hur det är i Sverige, men i Ryssland så går männen på männens toalett, och kvinnorna på kvinnornas toalett. Inga män på kvinnornas toalett, och inga kvinnor på männens toalett. Är dörren stängd så är den upptagen, ÖPPNA INTE, det kan vara en dörr med dåligt lås. Och ingen vill att ni öppnar när dem sitter där, speciellt inte om du är motsatt kön. Man går in på den toalett som tillhör sitt eget kön. Gör man något annat så tycker folk att ni är väldigt konstiga"
Efter lunchen fick vi lite till guidning i staden.
 
Sedan var det dags för dagens höjdpunkt - VINTERPALATSET! Någon som sett filmen om Prinsessan Anastasia? Det slottet dem bor i är Vinterpalatset. Jag har älskat den filmen sen första gången jag såg den så jag tänkte hela tiden "Omg jag är in the actual Vinterpalatset där Anastasia bodde. Omg omg omg" Haha, ni får tycka att jag är barnslig. Jag tyckte i alla fall att Vinterpalatset var SÅ coolt! Det är dock ett extremt stort palats så man hinner verkligen inte med allt. Något guiden berättade var att dem hade räknat ut, att om man skulle ägna varje konstverk eller liknande i palatset en minut var så skulle det ta 11 år att gå igenom hela palatset. Så det blir nog ett livsprojekt att besöka det!
Detta var alltså gårdagen, idag var det Helsingfors som jag berättar om sen!

Sunset

 

Tallin -> St Petersburg

Hey guys.. Dagen är ju inte slut än men jag kan uppdatera senare igen isåfall. Dagen ute är i alla fall över! Denna kryssning innebär alltså att vi kommer till en stad på morgonen, och åker igen på kvällen. Idag var vi i Tallin, Estland.
 
Det första vi gjort idag var att gå jättelångt och äta glass när vi kom fram. Jag åt blåbärsglass men fick inte ha den för mig själv särskilt mycket. En geting kom och flög runt vid oss när vi åt glassarna och speciellt min, så jag ville inte sitta ner. Vi var då i Kadriorgparken som var en av sevärdheterna i Tallin. Det var en fin park med vattenfall osv.
Precis intill parken låg ett slott med ett museum inuti. Vi gick inte in på muséet men tittade på det fina slottet.
Sedan bar det av till gamla stan som tog LÅNG tid att gå till. Jag hade ont i fötterna så det var väldigt skönt att sitta ner när vi kom fram. Vi åt lunch på en restaurang med lite medeltidstema, och jag provade den vegetariska rätten dem hade (är inte vegeterian). Stekt zucchini men parmesanost och grönsaker, så himla gott.
I gamla stan gick vi lite rundor därefter och det var kullerstensmark nästan överallt. Vi försökte hitta till samma utkiksställe som vi var på när vi var i Tallin 2011, men det gjorde vi inte. Dock hittade vi ett annat ställe och kände igen några delar. Två restaurangen vi ätit på innan, men vi bestämde oss ändå för att prova en ny. Påväg tillbaka blev det tjockare och tjockare moln som började regna precis innan vi kommit inomhus i terminalen för att gå på fartyget igen. Så vi hann precis undan. Nu går båten om inte så lång tid och jag vet inte vad vi ska ägna resten av kvällen åt. Här på båten finns ju bio, pool, spa, gym, taxfree och en massa mer så något hittar vi nog.
 
Imorgon blir det St Petersburg!!!

Stockholm -> Tallin

Nu sitter jag i vår hytt på båten mot Tallin. Men ska börja med berättandet från dagens början.
 
Vi bodde ganska centralt på hotellet så det tog några enstaka minuter att komma till Sergels torg och gå runt där lite. Blev dock ingen shopping men en fika på EH. Jag har börjat tycka att deras islatte inte är så god längre, är det jag eller dom som har ändrats?
 
Vädret var väldigt växlande. Ena sekunden regnade det, andra sekunden var det skinande sol. Vi tog oss i alla fall bort till en asiatisk restaurang med god buffé. Den restaurangen gav mig en del ångest eftersom vi senast var där 2014, sommaren innan jag blev inlagd och minns den restaurangen tydligt. Jag åt ju knappt nånting på den tiden och värre blev det av att vi blev tilldelade nästan exakt samma bord som sist, bordet precis bredvid. Ush... Maten är dock väldigt god och fräsh, rekommenderas! "Pong" eller något sånt heter den. Jag var dock jättetrött som jag varit hela dagen, men på den restaurangen la jag mig ner bakom mamma när hon åt och somnade nästan, haha...
Efteråt gick vi på Hallwylska muséet, hoppas jag stavade rätt. Gick mest runt och fotade snarare än att läsa fakta och sånt som dem andra gjorde. Fint var det, absolut. Vi gick tillbaka till hotellet efter det för att hämta våra väskor och sedan dra oss ut mot hamnen där båten skulle stå. Bussen gick precis utanför hotellet, smidigt.
Man kunde gå på "Princess Anastasia" tre timmar innan avfärd och vi kom kanske två timmar innan. Tråkigt nog var inte tax free öppet förrän båten startade men vi tog en fika och vandrade runt lite på båten. När den lämnade hamnen satt vi uppe på däck i solstolar (som var våta efter regnet haha, oops) och fick se lite fina utsikter över Stockholms skärgård.
TAX FREE!! Jag gick direkt till chokladen och försökte bestämma mig för vad jag skulle ha. Jag är en sån himla gottegris, varför är inte alla andra lika sötsugna som jag är hela tiden? Det blev Milka, hihi . Strax därefter var det middag som vi köpt tillsammans med hytten osv. Det var superlång kö men värt det för en så god buffé. Gottegrisen igen, gick direkt och tog hallonglass med grädde och blåbär där jag åt upp nästan allt efteråt.
 
Nu sitter jag själv i hytten för dem andra ville ut på däck men jag är själv sååå himla trött. Vore mysigt om jag kunde somna redan nu. Imorgon blir det Tallin, Estland. 

Stockholm

Trodde inte jag skulle blogga någonting mer idag men hej hopp galopp, nu blev jag jättesugen på att blogga och skriva en massa. Bilderna ovan är från tågresan och innan tågresan. Jag fick lite övermycket energi innan vi skulle gå på tåget och försökte göra mig av med allt innan vi kom på och skulle sitta stilla i 3 timmar. Jag lyckades inte men mådde illa ganska direkt när tåget startade så lånade pappas jacka och sov under den i någon timme, sen mådde jag bättre.
 
Här ovan ser ni lobbyn på hotellet. Tyckte om den för den var så färgglad och rolig. Vi brukar bo hos min morbror eller min morbrors flickvän när vi är i Stockholm då vi kan få det gratis, eller så hjälper dem oss fixa ett billigare boende i centrala Stockholm. Det är tur att ha den hjälpen, men denna gången blev det inte så, men vi ska bara sova här en natt och sen vidare!
 
Jag och min fina syster Miriam delar rum och mamma och pappa delar rum precis bredvid. Jag tyckcte det var jättekul att öppna fönstret och sticka ut en selfiestick så långt jag kunde och ta en massa bilder. Taxi-chaffuörer som stod fyra våningar ned stirrade upp på mig. Jag fick en jätterolig idé när jag satt där. Jag kunde nå ett av mamma och pappas fönster från vårt rum med min selfiestick, så jag knackade på deras fönster med den och tyckte det var jätteroligt. Då fick Miriam plötsligt en jätterolig idé! Hon tyckte att jag skulle försöka fota våra föräldrar utifrån med selfiesticken. Jag försökte, misslyckades ett par gånger men tillslut fick jag till lite roliga bilder. En när pappa tittar rakt in i kameran.
Sist för denna dagen gick vi ut och åt där hela familjen utom jag ville äta på Max. Så jag röstades ner med min sushi som ni kanske förstår. Vräkte dock i mig pommesen när vi satt där för dom är ju så goda! Nu är himlen nästan svart där ute och jag och min syster borde gå och lägga oss så vi orkar upp imorgon. Som min syster sa "Jag vill lägga mig nu så jag kan få hotellfrukost snabbare".

Tågresan

Jag mår illa. Men inte lika mycket som i början av tågresan. Jag är nu påväg till Stockholm med min familj där vi imorgon ska åka vidare på en liten mini-kryssning med båt till Tallin, St Petersburg och Helsingfors. Jag kommer åka hem på onsdag nästa vecka och resten av familjen på torsdag, eftersom jag skulle jobba nästa torsdag men fick ett sms som sa att det är inställt. Lite drygt nu när jag bokat resan hem en dag tidigare för att kunna jobba. Men jag får väl umgås med Tingeling istället.
Vi hörs senare, puss :*

Cheerleading RM/SM 2016 - Senior level 6

Dynamite Cheerleading Dragons
 
 
 
Gothenburg Cheer One Wildcats
 

Cheerleading RM/SM 2016 - Junior level 5

Gothenburg Cheer One Bobcats
 
Dynamite Cheerleading Diamonds
 
SOL-flickornas GF Stars
 
Haninge Cheer Elite J5
 
GF Uppsalaflickorna USC Excaliburs

Olika tankar

 
Honestly, jag har så j*a ångest över min storlek. Jag försöker vara en bra rolemodel nu när jag ska ha recovered from anorexi (sorry för min fina svengelska). Anorexin är det värsta som nånsin hänt mig. Sist hade jag ingen aning om vart banting och svält skulle leda när man redan har en frisk och hälsosam kropp som fungerade precis som den skulle. Nu vet jag exakt vilka tankar som tillhör friskt och hälsosamt och vilka som inte gör det. Jag brukar säga att jag har blivit frisk från anorexin för jag är fullt normal viktig, en BRA bit över vad jag "behöver" väga som minst. Men det beror också på att dem flesta inte vet ett skvatt om vad en ätstörning egentligen innebär. Det sitter på insidan, inte utsidan.
 
I och med att jag redan råkat ut för det hemskaste som hänt mig så har jag lika stor dragningskraft mot att svälta mig som att vräka i mig godis och leva livet. En del verkar ha det jättebra med 100% "clean food" och träning all day long, men nä, jag älskar godis och mest av allt choklad. Så jag vill kunna slippa ångest över sockrad mat, snabba kolhydrater mm. Men jag går så hemskt mycket fram och tillbaka vilket rent av ger mig mer ångest i dem stunder då jag är bombsäker på att jag ska bli ett ruttet skelett igen. För då syns det inte på utsidan. Sorgligt nog så ser nästan alla andra enbart det yttre och vet inte om hur det egentligen är på insidan. Är jag inte väldigt smal så blir det bara pinsamt att prata om att jag fortfarande har ångest över mat. Även om en del inte säger det rakt ut så ser man deras tanke i blicken "Men du måste ju vräka i dig onyttigheter när du har en sådär stor och mullig kropp, du kan ju inte ha några ätstörningsproblem"
 
Jag vill bli en liten topp. Nu menar jag inte att jag vill vara den medelmåttiga toppen utan jag vill vara minst, väga minst. Men varför?? Jag har faktiskt fått påpekat utav folk att jag har betydligt bättre teknik nuförtiden, och skillnaden på mig "nu" och "då" är musklerna (jaja fett i överflöd också). Jag vill ju inte förlora musklerna för att ha en pinnsmal kropp som dessutom bara ger mig ångest. Men jag klarar inte av att vara "den stora". Jag vill inte vara "biffig" som är ett riktigt positivt ord, alltså, det är en komplimang att säga att någon är biffig. Så varför tolkar jag det som något dåligt?
 
Dock har jag hört, utav andra, att jag är "för stor" för att toppa. Det sårar mig något enormt och jag önskar att jag kunde svälta ihjäl mig och dö bara för att visa dem att dem ska akta sina ord. Jag var ju faktiskt nära på att dö just på det sättet för inte särskilt längesen. Och just därför vet jag ju också hur det är. Mitt i min plan på att bli en pinne igen så tänker jag "Vaf*n, varför ska jag förstöra MITT liv pga ANDRA?". Tankarna går så mycket fram och tillbaka och nu ska jag ut och röra på mig för jag fick ångest över chokladet jag åt tidigare. Blä på dig anorexi.

Sleepover

Nu har älskade Julia åkt hem efter att ha sovit hos mig en natt. Jag köttade några flickisar och hon saltos. Jag ska bannemej sätta min flickis till Obsession 16/17. Snart drar jag och jobbar, 14-22, och imorgon 7-14.30 så jag lär få en kort natts sömn. Men jag får sova efter det! Är lite nervös inför jobbet eftersom jag inte varit där på länge och har väldigt lite koll, men ska verkligen göra mitt bästa.
 
Puss o kraaam ❤️

RSS 2.0