Mitt brownie hår

Dags att visa mitt "nya" hår kanske? Japp! Jag har fixat färdigt mig för kvällens/nattens nyårsfirande och ska snart packa en liten väska eftersom jagv tyvärr måste upp och jobba imorgon. Kort jobbdag som tur är, men ändå. Ikväll/inatt blir faktiskt första gången jag går ut, 19 år så har haft tid på mig men har aldrig gjort det ändå. Visst är det kul att festa, men jag är verkligen ingen festare som super mig full varje helg. Jag har så roligt nykter ändå! Haha, men nu blir det av. Fast jag tror jag är ganska lättpåverkad av alkohol så det blir inte så mycket drickande ändå plus att det är inte världens mysigaste att komma helt bakis till jobbet dagen efter. Hoppas det blir kul och hoppas ni gillar min nya hårfärg. I do, trots att det blev aningen mörkare och aningen rödare än tänkt. I like it anyway.

Inspirasjon

Drömmer om att flytta hemifrån och få leva mitt eget liv. Gosh, hur länge har jag inte gjort det? Det gör nog de flesta i min ålder. Att få inreda sitt eget hem, snyggt och rent. Modernt och hemtrevligt, med lite färgklickar här och där. Varken överdrivet färgglada inredningar som bara blir jobbigt för ögat och ger huvudvärk eller helt dödsstilla, enfärgade rum utan någon avslappnande känsla vill jag ha. Modern, rent och snyggt. Rent är nog den svåraste delen för mig med tanke på hur dålig är på att städa!
 
Tyvärr kommer troligtvis mitt första hem vara en minimal etta där jag lever på studiebidrag som inte ger mig tilläckligt med pengar över för fin inredning. Men drömma får man alltid! Köket är en stor del av hur hemmet ser ut enligt mig. Där jag bor nu har vi ett relativt litet kök jämfört med ytan och hur många som bor här. Känns mer som ett kök för en, kanske två pers. Inte fyra. Så ett något större kök är absolut vad jag vill ha när jag flyttar.
 
Hittade lite inspiration på creoform.se och började fantisera om hur jag skulle inreda mitt kök om min ekonomi vart lika hög som den är när jag spelar monopol, lol. Det är en norsk sida så håller mig dessutom lite road med ord som "kjøkkenfronter" och "inspirasjon", tycker norska är så roligt! Men det är också väldigt fint. Men ja, se på bilderna för lite "inspirasjon" från creoform.se !

Ishall, fika, gympass

Heeej! Märkte ni att det aldrig kom upp en bild på mitt nyfärgade hår? Ja, det var för att det misslyckades. Totalt. My bad. Jag tittade enbart på bilderna istället för att LÄSA instruktionerna för det är alldeles för ansträngande att läsa en massa, och gjorde vad bilderna visade. Det jag då gick misste om var att blanda i den s.k. "framkallningskrämen" som skulle göra så att färgen syntes. Jag har alltså färgat håret utan att det syns. Men jag har gjort om det, MED framkallningskrämen så det kommer snart bli ändring på mitt hår ändå. Bara någon dag senare.
 
Mne under dagen idag har jag roat mig med en massa annat skoj med mina finisar Ninni och Fiffi eller Nicki och Fia eller Veronica och Felicia, whatever you'd like to call them. Vi var på allmän åkning i Lunds ishall och testade vem som har mest kunskaper kvar sedan vi gick på konståkning. Vi gick inte tillsammans, men dem gick någonstans när dom var små och jag har gått i fem år i Höör. Det var jättekul att få åka igen men guuud vad ovant det var jämfört med förr. Treahopp gick bra men vågade inte ens ge andra hopp som salchow, toeloop och lutz en chans. Det kommer KANSKE upp en video från idag i ishallen, om den inte är för pinsam.
 
Efter ishallen begav vi oss till den vanliga Espresso House som jag ÄLSKAR men Nicki & Fia av nån anledning försöker undvika. Dem tycker vi går dit för mycket, vaaa?? Man kan inte gå till Espresso House för mycket! Klart det är kul att prova nya ställen men EH är no1 forever and always. Efter lite lunch där gick vi bort till Mormors Bageri för varsin mumsig efterrätt som ni kan se på en av bilderna. DÅ blev det i alla fall ett nytt ställe! Jättegott, jättemysigt och jättekul med my girls. På tåget hem stötte jag på Patricia ganska oväntat!
 
Ikväll var jag med mamma och min syster på ett gympass, indoor walking, som jag gick på för inte så länge sedan med mamma. Kul och svettigt. Imorgon är det sista dagen på 2015!!!

Färgar håret

Vaknade inte förrän halv ett idag. Jag tycker INTE om det, men vad ska jag göra? Jag kan inte sova på kvällen, och när jag väl somnar så sover jag halva dagen. Imorgon måste jag i alla fall upp eftersom jag ska dra iväg tidigare. Men idag vaknade jag lagon till att mamma slutade jobbet och jag och min syster tog tåget in till Lund för att skaffa nytt pass åt henne och sen shoppa på Nova. Jag köpte en eyeliner, två sport BH:ar, ett par träningsshorts och... ni som ser bra, ja, ni ser rätt. En burk med hårfärg som nyss satts i mitt hår med hjälp av mamma. Jag hoppas på ett fint resultat men vi får väl se senare. När det är färdigt kommer en liten selfie post på hur det ser ut. Håller tummarna.

Smygtitt på min & Hanna's stunt video

 

14-22


Blir en tråkig bild på min mat för jag har inget roligare. Jag sitter och äter denna goda salladen atm på min rast. I förmiddags träffade jag Hanna och fick ett sms av chefen precis då vi börjat umgås där han frågade om jag kunde jobba 14-22. Meh... Jo, det kan jag ju. Jag tycker bara inte om att få veta så sent att jag ska jobba. Så jag hann umgås med Hanna i nån timme och sen var det dags att åka. Jag och Hanna gjorde en till (!!!) video ihop som kommer upp när jag hunnit redigera den. Värst vad det blev mycket videor på sistone. Jag verkar gå i perioder då jag bara langar videor för jag har tid och idéer, och sen hör man inget från mig på evigheter. Men så får det väl va! Måste hinna äta upp min mat nu så jag orkar jobba 3,5 timmar till. 😁

Ha det bra!

EDTS

beauty, perfection, and hope-bild
Bild från weheartit.com

Samhället blir bara mer och mer hälsoinriktat. Någon mer än jag som följer årets julkalender Tusen år till julafton? Jag tycker den är jättesöt och intressant. I avsnittet där dem var på kollo för att bli A-människor fokuserades det på att dem allihop skulle bli friska och starka människor. Kanske var det där samhällets allmänna intresse för hälsa började, för innan det åt man extremt enformigt, skadade sig med olika arbeten och drack alkohol var dag. Gosh, jag som vuxit upp med mina kalaspuffar.

 

Men det är ju många som fortfarande dricker allt för mycket alkohol eller tar droger som är väldigt skadliga för dem. Jag är bara 19 år och vet såklart inte hur min framtid kommer att se ut, men jag har aldrig känt mig intressad av att ta droger eller ens dricka lite alkohol på nån fest. Är jag annorlunda? Nja, jag vet många som avstår från det. Men jag vet också att det fanns folk redan i högstadiet som började prata om vilka "coola" grejer de skulle göra i helgen. Nu ligger ju problemet med alkohol och droger sällan i tonåren utan det är äldre personer men det börjar ju redan där. Vi har haft så himla många genomgångar, föreläsare osv som pratat om alkohol, missbruk, droger och annat vilket gör väldigt stor nytta. Alla vet väl att det inte är bra, men har man ingen särskild kunskap om det är det lättare att se förbi de negativa konsekvenserna. 

 

Jag har en i min släkt som vi inte har någon som helst kontakt med längre, under många år visste vi inte ens om han levde. Men för ett par år sedan fick vi besked om att han hade dött, och det var endast dem sista månaderna av hans liv där han varit drogfri. Det är extremt sorgligt tycker jag. Gamla bildern på honom som barn så ser man en glad och pigg liten pojke, men bläddrar man vidare i fotoalbumet så försvinner han plötsligt, eftersom han drog sig undan från släkt och gamla vänner enbart för att vara med sitt nya gäng där droger och missbruk låg i fokus.

 

Så ska det inte behöva vara. EDTS, Eurpoean Drug Testing Service utför drogtester på arbetsplatser vid olika tillfällen, så som vid nyanställning, misstanke eller bara slumpmässigt. Fast, bara kunskap om ämnet kan göra att många avstår från det och dem håller i utbildning om missbruk också. Kan vara värt att ta sig en titt? http://www.edts.se/ <- Klicka. Jag kanske också borde ta upp det med min egna chef, haha, inte bara uppmana andra. Ibland märks det inte om någon har problem.


Flexibility challenge

 

Skulle plugga


Min absolut bästa julklapp detta året var den här fantastiskt fina, personligt designade cheer rosetten som tillverkats av Luchur. Jag älskar den!!

Bestämde ikväll mig för att ta tag i mitt liv för en gångs skull och plugga till högskoleprovet. Kom igen Ida, fixa det nu till våren så är det klart. Men jag känner inget driv för att komma igång. Jag vet inte alls hur jag ska ta mig dit jag vill gällande utbildning och jobb. Var ska jag vara någonstans? Oavsett om jag kommer på intressanta arbeten så är det inte säkert att jag har behörighet, talang eller tillräckligt höga HP poäng för att ta mig dit. Tyvärr räcker inte mina betyg jättelångt. En del av utbildningarna/yrkena på min lista räcker dem till, men inte alla. Och jag vill inte ge upp något jag vill göra bara för att jag inte har tillräckligt med poäng. Jag är en väldigt engagerad elev i skolan som prioriterar betygen och pluggandet mycket högt, men vissa har lättare än andra och det tar mycket på min självkänsla väldigt mycket att se att mina drömmar inte går att nå trots mina prestationer i skolan.

Yrkena/utbildningarna jag funderar mellan just nu, dvs min "lista" är dessa:
• Kurator
• Psykologilärare
• Medialärare
• Psykolog
• Idrottslärare
• Journalist

Men det här pluggandet går inte så bra. Mina tackar är fokuserade på allt annat än HP papprena framför mig. Åh, vad jag känner mig oeffektiv. En så himla dryg känsla.

En underbar jävla jul

Jobbade hela dagen igår och var sedan på bio med familjen. Anledningen att inget blogginlägg dök upp var för att jag rent av glömde bort bloggen. Ojdå.
 
Jobbet var ovanligt lugnt, arbetsledare kunde skicka hem flera stycken i förtid. Jag däremot fick jobba över i 10 minuter, menmen. Efter klockan åtte blev jag hämtad av min familj med bil för att åka och se på bio. Vi såg "En underbar jävla jul" som var bra och rolig. Jag åt en himla massa popcorn och 3/4 chokladtomte med tanken att jag kan träna imorgon (dvs idag). Vilket jag också gjorde men tröttnade så fort jag börjat röra det minsta på mig så slutade innan jag knappt ens var svettig. Men, det är ju tanken som räknas! Är klar med min, Nicki & Fia's andra video som troligtvis kommer upp under kvällen eller möjligtvis imorgon. Håll utkik!

God Jul ♥

God Jul allihop!! ♥
 
Nu sitter familjen och kollar på Karl-Bertil Johnssons julafton på TV, har sett det så många gånger. Okej, Kalle Anka har jag också sett massor av gånger men den ser jag ändå alltid på. Det är ju ett måste vid jul. Denna julafton firades endast med familjen här hemma, eftersom inga släktingar bor i närheten och vi av olika anledningar inte åkte dit. Men det har varit mysigt ändå. God jul mat, massor av choklad och skratt. Fina presenter också, men det bästa av allt är att jag haft en bra dag ihop med familjen. Hoppas ni andra också haft en superbra jul.
 
GOD JUL!
 

Julgran

Sent men klart, årets julgran. Denna dagen har jag ätit massor med choklad och har inställningen att jag bara ska låta mig slappna av och njuta. Ingen ångest, oro eller nedstämdhet. Över chokladen blir det inte, men vissa andra aspekter har gjort mig aningen nere... Imorgon är det julafton och jag hoppas att det blir en bra dag. Har ingen släkt att fira med då alla bor i norrland och vi av olika anledningar inte åkte dit. Ha det bra, puss o kram ♥

Indoor walking

Ojjj, försenat inlägg med 16-17 timmar. Igår efter gympasset hade jag tänkt uppdatera om hur det var. Så jag kom hem, tog en dusch, la mig i sängen och öppnade appen. Jesus christ, trött. Jag bestämde mig för att vila en stund först och om jag skulle råka somna vaknar jag SÄKERT om två-tre timmar igen eftersom jag brukar sova ganska oroligt. Men nä, ögonen slogs upp vid 11.30 dagen efter igen... Måste ha blivit 12-13 timmars sömn. Så skönt. Ville inte alls upp ur sängen då heller, men tänkte på att min dygnsrytm kommer bli helt off om jag inte försöker vrida den tillbaka.
 
Passet var "indoor walking" som min mamma provat en gång tidigare och pratat väldigt varmt om. Så denna gången bestämde jag mig för att följa med och prova vad hon tyckte var så kul. Man står på en maskin och trampar i olika takt och motstånd. Svettigt, och håller med henne om att det var riktigt kul. Tyvärr försöker jag spara in på pengar men annars följer jag gärna med på det igen. Ledaren var väldigt mycket i julstämning och kom in med glitter, julgranskulor och en tomteluva på huvudet. Dessutom berättade hon att hon bytt hälften av låtarna i listan till julmusik, och gjorde lite reklam för ett pass hon håller i på julafton. Haha, det hade säkert varit kul, men julafton är lite av en tjockisdag så tror inte det.

Gymnastics challenge

 
Äntligen! Jag redigerade videon som där sedan alla klipp slutade fungera precis när jag skulle spara hela filmen i ett format jag kunde ladda upp på YouTube, så jag fick göra om allt. Nu är det äntligen klart och precis innan jag ska hänga med mamma bort till gymmet.
 
I förmiddags kom Nicki och Fia till mig för att göra en jätterolig gymnastik video. Vi filmade även en annan video som kommer upp senare. Klicka gärna på play och kanske ett besök på min kanal ! ♥

Yas


See the progress?

Julnaglar

Ser ganska amatörigt (om man kan använda det som ett ord) ut men jag försökte göra julnaglar. En del var svårare och en del lättare än jag trodde, en tomteluva gick väldigt lätt medan en snöflinga var jättepilligt. Tanken var att på tummen skulle det vara en snöflinga, på pekfinget en tomteluva, på långfingret en julgran, på ringfingret en snögubbe, och på lillfingret ett paket. Vet inte hur tydligt det syns när man inte vet tanken bakom så tänkte därför förklara. Men för att vara MIG blev det ändå okej.
 
Jag sov mycket inatt också... Kanske 9-10 h, men jag sov från ca 2-12, ja, 10 timmar. Nu kommer sömnen tillbaka från alla sömnlösa nätter. När jag kom upp och åt frukost började mamma prata om att göra lunchen men hon flyttade fram det lite. Tack. En stund senare satte jag igång med lite träning och tänkte att jag kör så länge jag orkar. Jag förvånade verkligen mig själv med hur mycket jag orkade. Trodde jag skulle hålla på i kanske 5-10 minuter men jag höll på i 40 minuter. Det är dock inte tiden som räknas utan intensiteten men det tog ändå ganska många övningar innan jag började känna mig svettig. Hade väl bra med energi efter all sömn.
 
Har städat mitt rum, degar framför datorn just nu och hoppas att jag kan get my shit together och plugga lite HP sen. Jag är inte så effektiv med det. Jag tycker inte om att skjuta fram saker och gör ganska sällan det, tycker jag är rätt bra på att ta tag i det mesta men just HP känns så omöjligt och därför är jag riktigt seg med det. Men, ingenting är omöjligt! Om jag faktiskt fokuserar så kommer jag lyckas bra.

12 h sömnInatt sov jag helt galet mycket, wauw var kom det ifrån? Somnade vid halv ett och sov till ett. 12,5 timme, nonstop, och jag fick verkligen dra mig upp ur sängen. Ni vet när man är sådär riktigt, riktigt, riktigt trött. När hela kroppen känns extremt tung och nästan förlamad och man somnar på en millisekund om man inte anstränger sig. Så var det. Men var tvungen att dra mig upp ur sängen eftersom jag skulle iväg och jobba. Troligtvis var jag så seg eftersom jag hade sovit så mycket, man blir trött av för mycket sömn också. Skönt var det, riktigt, galet, skönt.

Nu är jag på tåget hem igen efter jobbet och hoppas på en lika god sömn inatt för guuud vad härligt det var. Puss & kram alla underbart fina människor ❤️❤️❤️ 

Abid


Té hos Amanda

Nu är jag äntligen påväg hem efter en lång dag. Jobb från 11-22, med en lång och dryg rast på Mobilia. Men lite kul saker har ändå hänt. En kund ville beställa "Den där avlånga saken" som vi i personalen misstolkade en aning och drog barnsliga skämt i timmar efter. Han syftade på en long cheeseburgare men VISSA andra antog att det var något annat han ville ha, lol. Jag tänkte faktiskt på morötter i första hand, det är ju också avlångt.

Två kvinnor som inte kunde ett dugg svenska och knappast någon engelska ringde upp en person i telefon som kunde aningen mer svenska men det var otydligt vad dem ville ha ändå. Jag hämtade min arbetsledare som fick ta telefonen och försöka komma på vad dem ville ha och under tiden hann kön växa sig stor bakom dem. Men det är ju inte så lätt när man inte kan språket.

På tal om att inte kunna språket... Jag missade PRECIS mitt tåg med en minut och fick därför vänta i en timme till på nästa. Under tiden satte jag mig på en bänk men hann inte göra något särskilt innan en man kom fram och undrade om det gick tåg till Stockholm. Han kunde ingen svenska, hade inga svenska pengar och inte lyckats köpa biljett till Stockholm innan tåget gick. Han hade inget wi-fi så jag sökte vilka tåg han kan ta men olyckligtvis finns där inget förrän klockan fem på morgonen. Han pratade om hur han skulle få tag på pengar eftersom växlingsstället (Forex??) var stängt och öppnar inte förrän nästa morgon igen. Så jag erbjöd honom hjälp och letade upp en automat, tryckte ut pengar (från hans eget kort alltså), visade spåret han skulle till osv. Han blev så glad och tacksam att han ville bjuda mig på Burger King mat. Han pratade en massa om att han älskar Burger King och ska troligtvis spendera natten där om något har nattöppet. Varför BK är så bra, så gott, så bäst. Efter ett tag när han pratat om annat frågade han var jag jobbar, när jag sa Burger King blev han helt överlycklig. Hahaha, han var värsta BK-fanet och tyckte det var såååå coolt.  Ett tag senare pratade han om hur galen han var när han var i min ålder, 18-19 år, (han var 32) och jag menade inget illa men sa bara rakt ur min tanke "So you don't think you're crazy now too...?" Han tyckte den frågan var jätterolig. Så hela timmen jag väntade på tåget gick åt att hjälpa honom och sedan prata med honom. Ja... vad gör man inte för en främling, haha ...

Nu längtar jag efter att få lägga mig i sängen och sova. Zzzzzova.

Perfekt betygsystem

Läser om hur betygen tar på den psykiska hälsan här och där, troligtvis även den fysiska. Jag var väldigt insatt i det förr men har släppt det lite nu för att jag är så glad att jag inte är där längre. Jag förstår poängen med betyg, men det jobbiga är att man lätt identifierar sig själv med sitt betyg och antar att betyget visar hur mycket man är värd. De som får höga betyg, kanske A i allt eller iallafall nästan allt, dem är ju dem "duktiga" som kan så mycket. Att ens sänka sig till ett B gör dom plötsligt mycket mindre värda. Det är såklart inte sant, men detta är faktiskt hur samhället agerar.

De som är riktigt duktiga och kämpar hårt för höga betyg men ändå inte når särskilt högt anses sämre. Det är inte bara personerna själva som ser det så, utan det formas mycket av hur lärarna, syskonen, kompisarna, grannarna och många andra beter sig. Jag minns en gång då jag pratade med en man om min syster som är väldigt duktig i skolan och frågade sedan hur det går för mig där han fick veta att jag inte ligger på lika höga betyg som henne "Jaha, det är inte då viktigt för dig med bra betyg." När sa jag det? Jag har kämpat extremt mycket men kommer ändå inte på högre betyg än vad jag gjort.

Något en riktigt klok kvinna sa till mig en gång var att betygssystemet anpassar sig enbart efter en sorts personlighet, därför behöver en del knappt anstränga sig för ett A medan andra sätter sitt liv på spel för att bara bli godkänd. Hade betygssystemet utformat sig för personen som i nuläget har det svårt, då hade den som tidigare fått A utan särskild ansträngning plötsligt fått kämpa för att ens komma över gränsen till ett E. Så sant. Tyvärr är det så. Folk offrar sin hälsa för att få bra betyg, inklusive jag. Jag känner av pressen extremt mycket.

Men utöver att betygssystemet enbart anpassar sig för en viss personlighet så är det nya betygssystemet ett snabbt och enkelt sätt och låta barn utveckla depressioner och tappa all självkänsla och självförtroende som föräldrarna uppfostrat dem med. Har hört många lärare ansett det vara enklare att sätta betyg, men vem fick idén att betygssystemet ska sättas efter lärarnas behov och inte elevernas? Perfektion är vad betygssystemet letar efter och uppnår man inte detta kan man lika bra ge upp sin dröm för betyget sänks flera steg. Överallt är folk överens om att livet inte måste vara perfekt, alla gör misstag och det förstör inte hela livet. Men jo, detta nya betygssystem låter hela personens chanser till drömutbildningar försvinna på en sekund. Så varför har ett betygssystem satts som grundas i perfektion? Endast dem perfekta barnen klarar sig. Och alla vet att det inte finns något perfekt barn, eller vuxen, ingen är perfekt. Bakom ett A och bakom ett F finns samma sak - en människa med ett psykiskt välmående som dragits till botten oavsett vad bokstaven på pappret betyder. Den psykiska ohälsan ligger kvar långt efter skolans slut, medan dessa jävla gubbar och tanter tror att bokstaven avslutar det kapitlet av livet och sedan går man vidare. Tyvärr, vi är människor, vi gör fel.

Julträning


Bara för att Patricia filmar mig på snap när hon kastar mat över mig och sen lägger upp på insta ska jag hämnas med dessa vackra bilder ;););)

Sista träningen innan lovet, som sagt. Vi började 25 minuter tidigare för att köra julklappsleken vilket var sååå kul! Jag lyckades samla på mig massor av presenter som sedan försvann av att andra tog dem igen. Man visste ju inte vad det var i dem så egentligen vet man inte vilket paket man ska go all in för. Jättekul när vi sprang på olika vis, tex bear crawls, grodan, snurrandes osv för att ta varandras paket. Och moonwalk hahaha...

Efter den roliga starten så stuntade vi där två stunt förnyades. Nästan alla stunt blir nya till DM. Kul!! Astrid var också där idag, tränaren vi hade i början av terminen men som sedan slutade eftersom hon skulle bli militär. Från cheerleader till militär, coolt. Efter mycket stuntande var det dags för gymnastik där jag övade mjukisar och fick en liten boost när min tränare sa inför alla andra att vi var så duktiga idag, "Och du Ida är så nära din mjukis!!" Happy. Nu är det "lov", men jag ska öva hemma och hoppas på att kunna gå på open gym träningar.

No sleep


Oh, look, I'm Santa. Vi har jultema på dagens cheer träning som också är vår sista innan jullovet. För mig är det inget jullov eftersom jag inte går i skolan, men dem andra har lov, och då kör också cheeleadingen på lov. Om vi har någon träning under lovet vet vi än, men jag hoppas på det. Denna månaden står ganska tom annars. Lite jobb och ingen cheerleading. Kanske en chans för mig att sova ut. Jag sov riktigt dåligt inatt och har inte den minsta energi trots att jag hällt i mig en Celsius. Vet inte hur jag ska orka träna såhär, nu när jag dessutom precis blivit frisk igen. Vill inte hoppa över fler träningar. Kanske borde berätta för mina tränare om sömnproblemen, eller hälla i mig mer koffein. Dricker faktiskt koffein ganska sällan nu, bara i "nödlägen" som idag.

Men vi hörs, puss o kram skumbanan 

Video från juluppvisningen


Foton från November Cup

Wauw, det tog tid innan jag fick tag på fler bilder från November Cup. Men dem här fina bilderna är tagna av Gunilla Dahnelius. Tyvärr fanns där inte bilder på just dem delar jag ville ha på. Andra stunten där jag toppar, intro stuntet fanns en bild på men det såg ju för hemsk ut, och two-man stuntet har jag en bild på ovan men jag och Maja som jag stuntade med är precis utanför bilden. Haha, ni ser "paret" längst till höger? Precis bredvid dom stod vi så tyvärr fick jag ingen fin bild på när jag själv stuntade. Gud vad ego jag låter, men jag älskar stuntbilder. Roligt är det ju att se allas spirit på bilderna, och Bellas hår rakt i ansiktet i pyrren haha . Älskade cheerleading.

Ett år sedan utskrivning


Okej, det blir ett till inlägg idag för jag har inte så mycket annat att göra än att scrolla igenom instagram, stalka personer på fb, spela om personers mystory femton gånger om och plötsligt råka komma förbi en bild från den 15 december 2014 då jag fick lämna sjukhuset efter 3 månader. Jesus christ vad annorlunda det är nu. Ibland vill jag inte äta, tänker igenom hur mycket kalorier jag ätit än så länge idag men sen blir jag sur på mig själver och säger åt mig att sådär får jag inte göra. Så det går upp och ner men 90% är det bra gällande mat. Sen har det dock blivit lite sämre på senaste tiden med andra delar av mitt liv... Men mat & vikt funkar bra.

När jag blivit utskriven och fick bo hemma, känna friheten av en vanlig vardag och komma tillbaka till dem gamla miljöerna där jag när jag var där senast inte ville äta mer än en jordgubbe om dagen kändes allt jättekonstigt. Det gick liksom inte att komma tillbaka till hur mitt liv var tidigare eftersom jag kände en så stor skillnad inombords. En del av varför mitt & Luke's förhållande tog slut var min förändring, så vi passade inte ihop på samma sätt längre. Det låter väldigt sorgligt men vi är vänner och jag kommer hitta någon ny vid ett senare tillfälle. En som kan hänga med i mitt liv. För övrigt kände jag mig modigare, räddare, gladare, ledsnare, snyggare, fulare. Som att jag levt ett annat liv och kommer tillbaka till mitt förra liv som inte rört sig en millisekund på några månader.

Men oavsett vad så har jag lärt mig mycket. Väldigt mycket. Mer än jag lärt mig alla 13 år i skolan. Eller, 12,5 blev det ju. Jag söker lycka och lycka kommer inifrån. Inte från vågen, inte från likes, inte från bekräftelse, inte från vinst, inte från höga betyg, inte från pengar, inte från en svag kropp, inte från popularitet, inte från kalorier. Precis som att folk tror att man blir lycklig bara av att gå upp i vikt. Nej, du måste jobba minst lika mycket med insidan men troligtvis mer. Tyvärr är det väldigt svårt för insidan att hänga med viktuppgången i en ätstörning. Tjock eller smal, det avgör inte lyckan. Den får du inifrån.

Första träningen på tre veckor


Bild från instagram

That feeling ja, så kände jag imorse efter att ha kört ett RIKTIGT pass för första gången på tre veckor. Har varit sjuk och därför inte tränat, och dessutom förlorat massor av vigheten som ni ser speciellt i min scorp från förra inlägget. Så det blev mycket stretching efteråt också. Sen har jag bara segat genom dagen och känner mig allmänt nere så är inte särskilt sugen på att skriva långs inlägg. Vill mest bara ligga här. Vi hörs när jag mår bättre, kram ❤️

Cheer fotografering

Har inte stretchat på 3 veckor, kan inte få foten högre än det där nu... :(
 
DET VAR KALLT
 
Fotograf: Amanda Kaikkonen

Foton från christmas showCIA Xmas Show 2015


Well, juluppvisningen med Infinity var inte helt samma som med Malmö All Star. Annan ordning på vilka lag som kör och vi hade två stycken olika shower, en klockan ett och en klockan tre. Egentligen skulle jag tagit tåget dit själv men eftersom mamma & pappa ville in på IKEA under tiden så körde dem mig. Var där från 12, värmde upp, bytte om, hade genrep. Första uppvisningen gick bättre än andra, och tyvärr är det mest andra jag har bilder (och video!!) ifrån. Men det gick bra också. Lägger upp videon senare och troligtvis fler bilder då det fanns andra som fotade. Puss på er :*

Högevall

Gammal bild på the twins
 
 
Så idag blev det träning ändå, inte som planerat. Jag är förkyld men äntligen tillräckligt frisk från denna jobbiga sjukveckan/veckorna och har därför varit iväg idag med mina trillingsystrar Nicki & Fia på Högevallsbadet i Lund. Så barnsliga, men vi hade så kul i rutschkanorna, vågorna och klätterväggen. Hemma efter badet har jag knappt gjort nånting faktiskt. Men för nån timme sen blev jag så extremt rastlös och fick spring i benen så jag satte igång med ett träningspass. Jag ville först inte eftersom jag vet att jag sover sämre när jag tränar på kvällen, och jag har redan lite problem med sömn. Men det fick bli så ändå, kom inte på något annat sätt att bli av med energin...

Thereseelissbeth.se - Behandlingar mot stress

Trogna läsare vet att jag tycker om att försöka tolka drömmar. Det finns så många olika teorier att jag vet inte vilken jag tror mest på, det verkar stämma in på olika varje gång jag försöker tolka något. Drömmar kanske inte har något särskilt syfte mer än att få hjärnan att slappna av efter dagen. För ni vet, i drömmar är det mesta overkligt. Flygande bord, du är på en nattklubb och i ditt vardagsrum samtidigt, människor går genom väggar... Men helt ärligt så tror jag drömmarna finns där av en anledning, inte att det är något sorts religiöst förbestämt av en Gud att DETTA ska Ida lära sig inatt. Nja, snarare att det är det undermedvetna och saker man inte tänker igenom så mycket i vaket tillstånd. Man inser så mycket mer när man tänker igenom den knäppa drömmen där inget höll sig till hur verkligheten ser ut. Olika scenarion blandas väl ihop till en och samma bild vilket gör det så rörigt. 
 
Hah! En liten tanke slog mig där - i vaket tillstånd så blir man trött och får ont i huvudet av när saker inte stämmer och att mycket håller på. Men i sömnen är det avslappnande att ha en massa bilder fladdrande framför ögonen där inget makes sense.
 
Nu är ju jag bara en amatör, drömimtresserad människa som inte kan så mycket mer än vad psykologi 1 & 2 lärde mig i gymnasiet. Hittade på  http://www.thereseelisabeth.se/ att man kan gå en kursdag i drömtydning, oh vad intressant! Det verkade dock vara ganska långt ifrån mig vilket var väldigt synd... Men kan tipsa er andra om att ta en titt på hennes hemsida där det dessutom finns mer än drömtydning, men det är just drömtydningen som är aktuellt i mitt fall. Direktlänk till drömtydningen -> http://www.thereseelisabeth.se/kurser/drömtydning-28542716

Late work

Såhär sent har jag inte jobbat innan, kommer komma hem 00.20. Man märker verkligen skillnad på att jobba tidigt och sent också. På kvällen stängs hälften av alla maskiner av, burgarna ligger huller om buller eftersom dem är så få att dem inte delas upp, restaurangen är tyst och lugn, kantinerna är fulla och man får rent av anstränga sig och leta efter något att göra. Hittade på sånna där småsysslor som kändes allmänt onödiga men det fanns inte så mycket annat den sista timmen. En full man kom in och beställde och ni vet nog själva att en konversation med en full man inte är så givande. En tjej kom in överlycklig och pratglad då det var hon och hennes pojkväns 4-års dag. Grattis! Kul med så glada människor.

Julfrapino


Jag var så excited för dis frapino. Espresso House julfrapino som lät supergod. Kanel, chokladgrädde osv. Men den var inte god :( Inte äcklig, men inget särskilt gott. Sen delade vi på en pepparkaksmuffin som jag inte heller åt så mycket av, så det blev nästan bara Sofia som åt den ändå. Jaja, vi hade supertrevligt ändå och kollade lite i affärer sen.

Jag känner mig fortfarande småsjuk och var därför osäker på om jag skulle träna eller inte och min tränare sa att jag kan hoppa in när jag känner att jag orkar. Var med i början av uppvärmningen men det fick jag ont i huvudet av, sen gick hela träningen bra. I slutet när vi hoppade kom huvudvärken igen och jag fick sätta mig ner. Precis i slutet körde vi full-outs men jag var bara med på andra stuntet.

Puss puss i brygga

Tjolahopp. Sa inte Pippi så i något program? Jag är inte säker, men det ordet fick mig att tänka på Pippi.
 
Jag bestämde mig för att ta nya progressbulder i brygga och när man, ni vet, håller upp ett ben... Kallas det nånting? Ni ser ju vad jag gör på sista bilden. Visst ser det fint ut men det är mest för att jag vill se hur nära mjukis jag är. Jag förstår ju att jag inte kommer över utan en upphöjning när benet är där, jag måste bli vigare. Bryggan är det ju absolut ingen skillnad på heller, dessutom gå jag fortfarande ner lika dumt och ohälsosamt. Vad gör jag?!?! Ni ser väl hur jag vrider på fötterna vid nedgången? Det är inte alls bra att göra så men oavsett om jag verkligen fokuserar på att jag inte ska vrida fötterna sådär så är det som att jag gör det omedvetet. Så. Irriterande. Jag är dock inte förvånad över att det inte syns någon skillnad eftersom jag den senaste tiden antingen varit sjuk eller upptagen med annat så att jag inte har tränat och stretchat något särskilt. Känner mig faktiskt aningen stelare igen... :( Jag tycker det har sett snyggare ut när jag gått ner i brygga förut.
 
Sen kom min katt och ville gosa med mig när jag stod i brygga. Man bara ja.... hej. Kan vi ta det senare? Nä, okej. Ja, puss på dig med. *spin spin* Skulle du kunna flytta dig en centimeter? Nähä nä.. Asså jag menade en centimeter bort inte närmare. Eh... Never mind. Puss.
 

Yr


Vad är fel med mig? Nu ligger jag i sängen, helt yr och kall. Jag hade funderat på om jag äntligen kunde träna igen idag men så mådde jag fortfarande dåligt och tänkte spara det till cheerleadingen imorgon. Nu är det osäkert om jag ska träna imorgon också... Är yr till och med när jag ligger ner men det värsta är att jag inte kan resa mig upp och gå normalt. Det sker i snigeltakt för det känns som att jag ska falla ihop och svimma närsomhelst. Please no. Så under dagen har jag varit hemma, lyssnat på musik och kollat på TV. Gjorde också en fruktsallad med kokos och smält choklad, mm.

Transgender

Varsågoda att skratta åt bilden.
 
Såg ett program på TV som handlade om att vara trans. Det var en 7-årig pojke som var stensäker på att hen var tjej, och en liten 7-årig flicka som var stensäker på att hen var en kille. Skriver hen, för vet inte om man ska skriva hon eller han i dem olika lägena. Troligtvis hon på pojken och han på flickan eftersom det är bara deras utsida som är det andra könet.
 
Visst har jag hört talas om det många gånger och undrat hur man kan födas i en kropp men känna sig som ett annat kön. Jag tycker om en del saker som är stereotypiskt manligt, annars älskar jag väldigt tjejiga saker så som rosa, glitter, konståkning, cheerleading, mode, kjolar, smink osv. Det finns absolut killar som tycker om detta med, men stereotypiskt så är det något kvinnligt/tjejigt. Jag tänker inte att man är ett kön och föds i en viss kropp, så som jag är en tjej och också föddes i en kvinnlig kropp. För om jag skulle välja ett kön så hade jag helst velat vara tjej, vilket jag också är, både på insidan och utsidan. Men hade jag tyckt om mer stereotypsikt manliga saker så hade det också varit okej. Jag hade ansetts vara en manligare person, trots att jag är en tjej. Däremot finns det andra människor som hade klagat på det, mobbat mig, hånat mig, sett mig som annorlunda - på ett negativt sätt.
 
Tur för mig att jag trivs med att vara en tjejig tjej när det finns så trångsynta människor i världen, men ändå tycker jag att det är långt ifrån mitt ansvar att jag ska passa in i andras mallar för hur en tjej och kille ska vara. Jag tänker liksom, jag är en väldigt tjejig tjej, får jag en son i framtiden och han ärver en del av mina egenskaper och intressen som anses kvinnliga så är det stor risk att han far illa på grund av det om inte samhällets syn ändras. Vad jag alltid brukar tänka är att man är en person, föds i en kropp som råkar rent fysiskt tillhöra ett visst kön, och sedan har samhället ordnat så att en del intressen och egenskaper är kvinnliga och en del manliga. Skulle man nu vara man och tycka om det kvinnliga mer så får man göra det, och vice versa.
 
Men, redan dessa små barn på endast 7 år känner att de är födda i fel kropp. Då kanske det inte är som jag tänkt, att man bara är en person som föds i en viss kropp och har intressen och egenskaper som sedan stämmer in på det ena elle andra könet, oftast är där någon blandning, de flesta är inte 100% manliga eller kvinnliga även om det finns personer som är sådana. Man kanske föds med ett visst kön på insidan också. Där kanske rent av är egenskaper som bara kvinnor kan ha, men anledingen att vissa män idag har dem egenskaperna är för att dem på insidan är kvinnor men på utsidan män. Att helt neutralisera könen tror jag inte på, som jag sagt tidigare, utan jag anser att det finns olika kön men inget kön är bättre eller sämre än det andra. Rent vetenskapligt så har tex män lättare för att bygga muskler än tjejer, och tjejer är mer känslosamma men det betyder inte att det inte finns män som är känslosamma och kvinnor som har stora muskler. Nu påstår jag INTE att en muskulös kvinna är en man på insidan... Det är betydligt tyngre grejer än så för att man ska kunna anse sig vara trans och tillhöra ett annat kön. Jag tycker ju brottning är intressant men är inte man för det.
 
Människor ska få vara det kön dem vill och därför tycker jag det är bra att det finns möjlighet att byta kön. I programmet togs det upp att många klagade på föräldrarna att det var fel att "uppmuntra" trans men jag tror inte på att man kan tvinga en kille att vilja bli tjej, man föds ju med sin personlighet och sina intressen, och de råkar stereotypiskt tillhöra ett visst kön. Personer som känner att dem är det andra könet än dem fötts som är då alltså det könet dem känner på insidan, varför ska det vara så provocerande?

Stunts med soppåsen

Innan jag lägger mig ska jag ta och säga  hej till bloggen, tänkte jag. Hej.

Jag är halvfebrig/superförkyld men som sagt så har jag några dagars ledigt från jobb och tyckte därför det var dags att jag tog mig iväg på lite sysselsättningar idag så som att hjälpa till och träna mini-miniorerna och sedan jobba. 

Jobbet, åh, jag tänkte på så många tillfällen jag ville berätta om men jag kommer inte på alla nu. En sak som hände var att en kvinna kom fram till mig och verkade ganska onykter och ville ha sitt kvitto som hon råkat slänga. Jag håller inte koll på alla ansikten men mer utstickande personer så som henne kommer jag ihåg, och jag frågade om det var mig hon beställt hos vilket hon trodde att det var. När jag höll på att leta fram hennes kvitto kom en av mina kollegor och sa att hon beställt hos henne. Det var omöjligt att urskilja hennes kvitto på hennes beskrivningar och ville att vi skulle leta i soptunnan efter den. No thanks. Ett tag senare kom hon fram och påstod att hon glömt sina handskar vid kassan, men det hade hon inte. Mannen som tar i allt med en plastpåse var där idag också, vad glad och trevlig han är. Men det ser underligt ut när han har en plastpåse runt handen hela tiden.

Just det!! När jag bar ut soporna så stannade jag alltid en kort stund på bakgården och körde baskets och cradals med soppåsen, hahaha. Hoppas ingen såg mig. Jobbade över 40 minuter också. Men, vi hörs en annan gång, puss & kram banan ❤️

Nya stunts


Men hallou. Idag mår jag lite bättre och tror jag ska jobba imorgon. Jag känner mig dock fortfarande inte helt frisk men har ett par dagars ledigt från jobb efter imorgon då jag kan vila så troligtvis är det bäst om jag åker imorgon, så kan jag vila sen.

Vi har äntligen fått nya skåpluckor till köket som stått utan några luckor i ett par veckor nu. Under eftermiddagen var jag på cheerleadingen och tittade på. Träna ska jag inte göra än när jag fortfarande är sjuk, men jag var där för att inte missa något. Jag är så taggad nu när jag sett nya stunts som våra tränare planerat för oss till DM, även dessa är hemliga precis som tic-tocen till November Cup. Placeringen blev dock inte den bästa på November Cup men föreningen har en hög standard och riktigt snygga program så jag tror absolut på detta. DM ska vi vinna.

Still Ana?

Jag slåss fortfarande mot Ana inombords ibland. Det är egentligen inte ett dugg ovanligt eftersom det för många tar flera år att bli friska, och jag har väl haft min anorexi i ca 1,5 år. Men eftersom jag på utsidan vill se stark ut och visa vad real recovery är för de som har ännu större problem så vill jag inte dela med mig lika mycket som förr. Det finns inte lika mycket som förr att berätta om, men när jag gräver ner mig i tankarna och låter ångesten omsluta mig så är inte bloggen min prio 1. Dessutom är tankarna samma inom mig som troligtvis många andra - är jag inte pinnsmal och extrem underviktig kan jag inte prata om mina problem, det ser dumt ut. I min nuvarande, normalviktiga, hälsosamma kropp som är precis som den ska vara så känns det dumt att dra upp saker som anorexi. Det får mig bara att känna mig ännu tjockare. Men förståelse för den känslan har kanske några fler av mina läsare.

Nuförtiden tränar jag mycket, vill bygga muskler och få en snygg form. En snygg form är inte rak som en linjal, dvs kroppsformen av underviktig och olycklig anorektiker. Då behöver jag också mycket mat vilket jag absolut är medveten om. 90% av tiden slänger jag i mig vad jag vill ha och när jag vill ha det. Något fast tidsschema för mina måltider är long gone och gärna lite extra smör på mackan. Men sen kommer där ett tillfälle då jag hör en liten röst i bakgrunden som skriker åt mig att sluta äta, det är alldeles för mycket kalorier och bara något skadligt. Jag lyssnar noggrannare för att höra argumenten om varför jag inte skulle äta mer och plötsligt sitter jag där med en klump i magen, smått skakande händer och tänker "Fan Ana, dra åt helvete". Så trycker jag i mig maten eller dricker upp det där glaset mjölk bara för att visa att jag är starkare än så.

Rösten säger mig att jag är svag om jag inte kan stå emot hungern och frestelser, men det är precis det som är svaghet. Är jag svag så tar jag inga egna beslut och låter en sjukdom styra mitt liv, men är jag stark så äter jag lite extra bara för att retas. Tyvärr Ana, men det är vinter nu, jag behöver ett extra fettlager som isolering. Jag undviker alltså aldrig mat eller slutar äta för att detta händer, men det händer ändå, och jag måste alltid kämpa emot. Ibland flera gånger per dag. Och fyfan vad stolt jag känner mig varje gång, för jag är jag. Jag är inte Ana, jag är jag.

Saker jag vill göra innan jag dör


Simma med delfiner

Bo på ett 5-stjärniga, riktigt lyxigt hotell

Rida elefant

Gifta mig

Bestiga ett berg

Besöka alla världsdelar

Åka på en lyxkryssning

Träffa pingviner

Åka berg-och-dal bana med loop (livrädd för det)

Åka på spontanresa till ett annat land

Bli jäkligt kär & förälskad i en person som känner likadant tillbaka

Bli mamma

Shoppa i Manhattan

Se VS modeshow live

Rida i vatten

Åka på safari

Besöka Disneyland eller Disney World

Dyka långt ner

Se en Broadway musikal

Klappa en tiger

Jämförelse

Me & my sis, är typ expert på att jämföra mig med henne.
 
Hade jag inte jämfört mig så mycket så hade jag tyckt om mig själv betydligt mer. Jag är inte så dålig ändå, jag kan saker som vissa andra inte kan. Är bättre än vissa andra på något. Har finare hår än någon, blåare ögon, smalare ben, finare skratt. Men det finns också folk som är betydligt bättre än mig på de där sakerna som jag kan lite bättre än någon annan. Att vara bäst kan alla vara, men inte i allt. Alla kan vara bäst på att vara sig själv, och är man sig själv så är man en helt underbart bra person. Jag tror inte på att någon föds elak och ond. Man kan göa dumma grejer eller så föds man i en kultur där en viss sak som anses ond av andra är något man ska göra där, eller så blir man uppfostrad på ett vis som gör att man gör dumma saker. Till och med IS medlemmarna tror ju att det dom gör är något bra, för sig själva då alltså. Hitler trodde väl också det vad jag har förstått, han ville att tyskarna skulle vara den smartaste och framgångsrikaste och fick då för sig på något sätt att judarna skulle dödas när dem egentligen var minst likabra som han själv och nazisterna. Oj, vilka drastiska jämförelse jag drar. Jag är ingen historiker, ni får gärna rätta mig.
 
Grunden till detta inlägget var att jag jämför mig med andra precis som jag tror att alla gör åtminstone nån gång, det är ganska svårt att undvika det. Ser man ett par tvillingar börjar de flesta automatiskt jämföra dem för att hitta skillnaden eller vem som har ljusast/mörkast röst. Jag tänkte inte dra upp historiska händelser som andra världskriget (eller nutida som IS) utan menar att alla är fina som dom är, men alla gör fel.
 
Samma sak gällande utseendet, det finns många som har smalare ben än mig och ett finare skratt. Blåa ögon, alla tycker inte att blåa ögon är fint så oavsett om jag har dem blåaste ögonen i världen så kommer inte alla att definiera det som skönhet, även om jag själv tycker att blåa ögon är riktigt fint och är glad att jag har det. Och precis där är poängen, jag är själv glad över att mina ögon är blåa men så länge jag inte fokuserar på att någon annan har betydligt blåare och finare ögon än mig så kommer jag vara nöjd över det. Mina fingrar kommer jag troligtvis aldrig tycka särskilt mycket om men dem är ju inte hela min identitet så att så länge jag inte fokuserar på vad jag inte tycker om med dem så kommer jag också att vara nöjd. Man ska belysa det man tycker om med sig själv och inte lägga ner någon energi på det man inte tycker om. Tycker man inte om nånting alls med sig själv får man dock tänka om för jag jag lovar att alla har något riktigt fint som andra skulle bli avundsjuka på.
 
Sen tycker jag inte att det är någon bra idé att lägga tid på att hitta personer man själv har finare hår än, bättre betyg eller dyrare kläder. Visst kan det höja självförtroendet lite grann att veta att man inte är "sämst" men att ständigt leta fel i andra människor gör dig inte till en särskilt kärleksgivande person och vem vill umgås med någon som enbart ser negativt på andra? Då tycker man lite för mycket om sig själv. Ser man positivt på både sig själv och andra blir man både tryggare i sig själv och en trevlig person. Detta är så enkelt att säga, men svårt att göra. Jag blir alltid avundsjuk över andra människors utseende, utbildning, galet perfekta pojkvän osv. Varför kan inte jag ha det där?? Men man måste öva, övning ger färdighet. Jag är inte den första med att säga det.
 
Du är bra som du är, och vacker från insidan och ut. Det är sant, oavsett vad andra är.

NC Intro


Frozen chokladkakender


Det är först nu jag har ork att vara på mobilen. Har kollat lite i mitt instagram flöde men innan det har jag bara sovit hela dagen sedan jag vaknade vid 8 imorse, inställd på att åka till jobbet men det fick jag sjukanmäla mig från. Som jag fyllde hela gårdagens inlägg med så hade jag ont i halsen vilket inte blivit ett dugg bättre till idag. Dessutom hade jag huvudvärk, hostattacker, knappt någon röst kvar och mådde illa. Jag vill inte behöva sjukanmäla mig från jobbet, men när jag mår såhär så måste jag. Hela dagen har jag bara legat i soffan och sovit, inte ätit nånting eller ens orkar lyssna på musik. För nån timme sen kom mamma hem med värktabletter som faktiskt fungerade, alla jag provat igår och idag har inte hjälpt ett dugg. Så nu har jag ätit lite då jag äntligen kan svälja igen, typ kite choklad och syltkakor. Haha, nyttigt. Mamma ville också att vi skulle kolla på första avsnittet av årets julkalender tillsammans, och samtidigt öppnade jag första luckan av min Frozen choklad kalender. Yum.

RSS 2.0