This or that

McDonald's / Burger King
Espresso House / Starbucks / Costa Coffee
Jane Norman / River Island
Nelly.com / Hollister
H&M / Primark
Malmö Sturup / Köpenhamn Kastrup
Cheerleading / Konståkning
Umeå / Skellefteå
Stockholm / Malmö
Havet / Sjö
Stranden / Skogen
Sött / Surt
Pasta / Potatis
Armband / Halsband
Äpple / Banan
Popcorn / Chips
Sojamjölk / Kokosmjölk
Hamburgare / Varmkorv
För varmt / För kallt

Sjön

 
Vi gick en lite längre runda idag innan vi gick till stan för att gå förbi sjön som också har ett café där vi gick in och tittade på vad de hade att äta. Vi köpte dock ingenting, utan fortsatte till stan och gick runt på en liten shoppingrunda som vi avslutade på Subway. Nu har jag nyss ätit middag och Come Dine With Me är på TV:n. Det har varit väldigt fint väder idag och tydligen ska det bli ännu bättre imorgon, äntligen kommer värmen!

Halvfailat videoinlägg

Försökte göra ett videoinlägg idag med min dåliga kamera, blev inte som jag tänkt mig men enjoy!

Vad händer efter studenten?

Studenten, den tar jag om mindre än ett år. Är inte det helt sjukt? Jag kan inte fatta det själv, att jag snart tar studenten! Efter alla dessa år i skolan, så ska jag helt plötsligt ta studenten. Visst, det är ett år, men ett år går fort. Men det är inte själva studenten som är grejen, utan det är vad som händer sen. För vad händer sen? Vad händer efter att jag tagit studenten i vår? Det funderar jag jättemycket på. För det är som sagt egentligen inte så lång tid. Och att bestämma vad man ska göra efter studenten är inget litet val. Man måste bestämma om man vill satsa på jobb, inom vad, om man vill plugga, om man vill resa, om man vill prova något nytt. T.ex. vara au pair, som min syster ska. Det tar tid att planera och man vill ju inte bara slänga ihop allt hur som helst och komma till en jättedålig familj där man inte trivs, eller att få en familj överhuvudtaget tar tid.
 

Jag har gått i skolan i princip hela mitt liv, för jag måste. För jag kan ändå inte göra något annat. Jag har bara varit ett litet barn som ska växa upp och gå i skolan. Visst, gymnasiet är frivilligt men egentligen inte, för man kommer absolut ingen vart om man inte går gymnasiet. Och att helt plötsligt inte ha skolan där helt uppenbart känns jättekonstigt. Jag måste aldrig plugga igen efter studenten om jag inte vill. Men då måste jag skaffa mig ett jobb, var? Att helt plötsligt bestämma helt själv vad man ska göra med sitt liv för första gången är en stor grej. Och planerar man absolut ingenting med sitt liv efter studenten är risken stor att man bara sitter hemma utan jobb & utbildning, utan roliga planer.

 

Jag vet att jag vill fortsätta plugga direkt efter gymnasiet. Jag tycker det känns bäst så, att utbilda mig färdigt när jag väl är igång. Tar jag en paus så kommer jag ha jättesvårt att komma in i nån rutin igen för att plugga. Och plugga på universitet är inte det lättaste, man kan inte komma dit helt ostrukturerad, då blir det inga bra resultat... Men vad? Jag vet olika saker jag är intresserad av, men hur ska jag kunna bestämma mig för exakt vilken utbildning som är rätt? Och var?

 

Jag vill också resa med mina vänner, jag vill ut på äventyr och få minnen. Man måste hinna leva lite när man är ung också, inte bara tänka på att ständigt prestera högt. Men jag behöver pengar för det och var ska jag få dem från?

 

Men den allra största frågan för mig är om jag ska flytta till England eller stanna i Sverige. Jag och Luke, hur ska vi göra? Jag tänker inte plugga på en högskola i Sverige och bli så pank att jag inte kan träffa honom. Samtidigt så är det inte säkert att det är bättre att plugga i England, för priserna är ju gigantiska. Jag vill inte börja mitt liv med att sätta mig i en massa lån och skulder. Och vad? Eftersom om jag pluggar till t.ex. socionom i Sverige (som är en utbildning jag tycker verkar intressant) så kommer jag ha jättesvårt att få jobb i England eftersom jag läst om dem svenska lagarna. Likadant om jag pluggar i England så kommer jag ha svårt att kunna flytta tillbaka till Sverige. Det är vad jag fått veta i alla fall. Att jag måste utbilda mig IGEN om jag flyttar till det andra landet efter utbildningen. Hur ska jag kunna välja land bara sådär? Det är jättesvårt. För vad är egentligen bäst? England eller Sverige? Herregud, jag vet inte. 

 

Det är som sagt ett år kvar men egentligen är det inte så lång tid om man tänker efter. Hur ska jag hinna bestämma mig? Jag vill verkligen fortsätta plugga direkt, jag vill inte vänta, men till vad & var? Hur ska jag kunna göra allt roligt jag vill göra? Ush, tänker på det mycket just nu. Jag blir så stressad, vad händer med mig efter studenten?


Enchiladas

Sitter här och äter enchiladas till middag, det är jättegott men detta är vad jag kallar lasagne. Tycker inte ni det? Absolut inget fel med det men jag äter enchiladas på ett helt annat sätt än Luke's familj. Efter vi ätit ska vi se på Host med hela hans familj, jag lovar, en av de bästa filmerna som finns!
 
Tidigare idag när vi var på Asda fanns där ett par rosa och ett par blå hörlurar, jag har råkat ta sönder mina vita så jag vill ha ett par nya. Men jag kunde inte bestämma mig för vilken färg, vad tycker ni? Jag kan gå tillbaka en annan dag när jag bestämt färg, men jag vet inte.

Inga mer mediciner

Gick upp vid åtta och dushade, sen sov jag lite till medan jag väntade på att Luke skulle sova färdigt. Men det gjorde han aldrig, haha, så jag gick upp och tittade på TV tills han äntligen kom upp ur sängen också. Vid lunch gick vi och åt på McDonald's för det var evigheter sen vi gjorde det. Vi brukade äta på McDonald's, Subway, McDonald's, Subway osv osv vartenda dag. Nu var det jättelänge sen båda dem! Men kände inte alls för Subway så det blev donken, mums. Efter en god lunch gick vi och köpte godis för bion vi var på ikväll och sen spelade vi Mario Kart i nästan två timmar i sträck, då vi sedan Skypade med min syster i över en timme. Det var jättekul att se henne igen och få prata på riktigt, inte bara över viber. Och vet ni vad? Hon har fått en familj i Frankrike att vara au pair hos! Grattis till dig Miriam för det! Efter det fick vi skynda oss för att komma i tid till bion där vi såg Chef, vilket var en bra och rolig film om en kock som förlorar jobbet och startar ett eget litet företag med en skåpbil, ni vet, sånna man säljer mackor och varmkorv från.
 
Idag har vart en betydligt bättre dag än dem senaste, för jag har inte alls varit lika trött. Det har varit så skönt att slippa medicinerna! Hoppas det verkligen bara vart dem så att jag kan må bättre nu resten av dagarna jag är här, det känns som att flera dagar blivit så bortslösade på hur dåligt jag mått. Tummen upp för idag! (y)

Bättre bilder från cheerleading uppvisningen

Som ni såg var mina bilder från cheerleading uppvisningen i sjukt dålig kvalité, precis som alltid. För ett tag sen publicerade dem betydligt bättre bilder från uppvisningen på facebook och jag tänkte visa några av dem så ni får se lite bättre och snyggare bilder! Åh vad taggad jag är inför höstens termin :D

Godmorgon!

Godmorgon alla fina!
 
Förstår ni hur glad jag är över att det är sista dagen med medicinerna? Haha, jag tycker mest dem varit besvärliga eftersom jag fått biverkningar av dem mer än jag märkt någon förbättring. Men dem har säkert hjälpt också, så det är ju bra. Jag har en tablett kvar som jag ska ta i eftermiddag, sen är det klart! Tog nyss en som ska tas på morgonen. Just nu sitter jag framför TV:n och väntar på att Luke ska ha ätit lite och tittat på TV en stund innan vi ska ut. Jag gick nämligen upp cirka två timmar tidigare än honom och har tittat på TV hela morgonen, så jag är rätt trött på det nu. Men han ville ta det lite lungt innan vi går ut och inte bara gå ut direkt efter att han vaknat, så jag väntar på honom ett tag till.
 
Hoppas ni alla får en superfin dag för det har jag tänkt ha ^^

Biverkningar


Vill inte bara ligga här och vara så trött. Jag ligger just nu i sängen för jag är så sjukt trött, plus att jag har svårt att se. Det beror på medicinen jag fick hos doktorn, den påverkar även synen. Jag har jättesvårt att fokusera med ögonen ibland så jag ser jättesuddigt, så drygt men vad ska jag göra? Jag måste ju ta medicinen. Imorgon är dessutom sista dagen för medicinen så det är bara att stå ut. Även med tröttheten. Biverkningar suger verkligen. Sprutor, mediciner eller vad som helst ska ju HJÄLPA, inte ge biverkningar. Så min himla stora trötthet och att jag knappt kan se nånting ibland kommer äntligen ha sin sista dag imorgon, I can't wait. Jag vill ju göra saker när jag är här och får vara med Luke, inte ligga i sängen med mediciner. Ush.

Gamla relationer

Från Weheartit
 
Det är underbart när man kan bygga upp gamla relationer igen. När någon man egentligen älskar så mycket, försvunnit ur ens liv. Av missförstånd eller misstag, något som egentligen inte hade behövt hända. Men det gick fel. Det känns så bra när man hittar tillbaka till varann. Jag känner att jag på den senaste tiden hittat tillbaka till en person jag länge varit långt ifrån, under flera år. Jag har verkligen hatat denna personen och bara velat ha hen ur mitt liv, aldrig mer ha något med hen att göra. Varför skulle jag? Efter allt som hänt? Efter hur hen fått mig att må? Men egentligen var det aldrig hens fel, aldrig mitt fel. Det var misstag och missförstånd som kan bli lösta, bara man får mogna lite och kunna se på problemet med en positiv inställning. Då är det inte så stort som man först trott. Och att förlåta, det går alltid. Oavsett hur stort eller svårt det är, det går alltid att förlåta det förflutna. Och se förbi det, mogna, och lära sig av det. Jag är så glad att jag och hen har en så mycket bättre relation nu. Bara dem små meddelandena vi skickar till varandra medan jag är här i England gör mig så glad, för det betyder att vi fortfarande har varandra. Vi behöver inte förlora varandra pga vad som hänt tidigare, utan vi kan gå vidare och få tillbaka den nära relation vi tidigare haft. Jag älskar hen så mycket ♥

Leicester för en dag

Haha, Luke på denna bilden...
Planen var att vi skulle tåget till Leicester och sen antingen gå eller ta bussen ut till Leicester Space Museum, vilket är ett skitcoolt museum om rymden. Men vi blev väldigt noggrant tillsagda igår att vi kommer gå vilse och att där finns flera olika gratis museum vi kan gå på istället, så vi bestämde oss för att bara åka in till Leicester och gå runt i stan och på några av museumen som verkade intressanta. På förmiddagen tog vi alltså tåget till Leicester och direkt när vi kom dit fick jag världens craving efter varm choklad (såklart) så jag var tvungen att gå in och skaffa en. Sen gick vi runt på olika museum, vissa mer intressanta än andra. Jag är inte alls intresserad av de "vanliga" museumen med historiska kungligheter eller konst, men det fanns däremot museum som handlade om dinosaurier, rymden och sånt kul vilket var väldigt intressant. Vi gick också förbi ett av universiteten i Leicester, De Montford University, ett universitet jag tittat en del på och funderat på att plugga vid. Så det var kul att i alla fall ha sett skolan i verkligheten innan jag skulle få för mig att flytta dit och plugga där.
 
Efter lite både tråkiga och väldigt intressanta museum gick vi runt i affärer i köpcenter och efter att vi fått en bit "free sample" av en socker & kanel pretzel var vi tvugna att köpa den också för den var så god. Plus en slush som ni ser, som vi fick fina blå tungor av. Jag ville köpa så himla mycket och det var rea bokstavligen ÖVERALLT, och i slutet blev jag helt hyper och stressad för jag ville så gärna köpa nånting men jag kunde inte bestämma mig för vad och var. Tillslut tänkte jag att jag MÅSTE faktiskt inte köpa något, men precis då fick jag syn på en jättefin liten rosa strandklänning... Så det blev nånting köpt ändå. Efter det åt vi lite mat och sen tog vi tåget hem igen. Vi var tvugna att byta tåg i Kettering, och vi missade PRECIS tåget vi skulle byta till så vi fick vänta 50 minuter till... Haha, jaja, shit happens! Precis när vi skulle gå till stationen i Leicester bara ösde regnet ner för fullt också så vi båda fick jättevåta och kalla fötter. Som sagt, shit happens. Men nu är vi hemma och varma igen, och har haft en superbra dag. Hoppas ni andra haft en lika bra dag som mig ♥

Filmtips - Real steel

För några dagar sen såg jag och Luke filmen Real Steel. Luke har redan sett den, för han har sett typ alla filmer som finns. Men jag hade inte sett den och jag måste säga att den var verkligen sjukt bra! Det handlar om en man som är helt inne i en sport där man tävlar med robotar, men han är inte så bra... Plötsligt måste han ta hand om sin son som han inte träffat på flera år för hans exfru dör, och han kommer inte alls bra överens med sin son tills dem upptäcker att dem båda är vädligt intresserade av robotarna och när dem hittar en gammal robot som i princip bara är en skrothög så jobbar dem tillsammans för att vinna med den. Det är en actionfilm som är sjukt bra, skulle ge den 4/5 stjärnor.

Äppelpaj

Äppelpajen idag - mummms... Den var så god. Vi gjorde också två jordgubbstarts av pajdegen som var över, också sjukt god men inte alls lika bra som äppelpajen. Luke bakade dem tidigare idag, och han säger att han inte är bra på att baka. Han ljuger. Han är BÄST på både matlagning och bakning, jag älskar det. Just nu sitter vi i köket framför TV:n och jag börjar bli riktigt trött. Det är förmodligen pga medicinerna för jag tog nyss sista tabletten för idag, och enligt paketet är en av biverkningarna trötthet. Det märktes tydligt igår och idag. Igårkväll blev jag plötsligt jättetrött och gick och la mig tidigare, imorse sov jag längre än vanligt och var fortfarande trött när jag gick upp. Senare på morgonen imorse tog jag dagens första tablett och det tog inte lång tid förrän jag somnade i soffan. Så vi tittade på beskrivningen man får i paketet och jadå, man kan bli trött lätt av dem. Ush, det är drygt. Dessutom innehåller dem laktos så jag får ont i magen av dem, men vi åkte ut och skaffade lactase som är tabletter som ska stoppa effekterna av laktos för laktosintoleranta, så jag hoppas dem hjälper i alla fall. Hoppas ni alla haft en bra dag och lika fint väder som det varit här idag (28 grader!), puss o kram ♥

Foxton Locks Festival

Imorse/iförmiddags åkte vi (med hela Luke's familj) till Foxton Locks Festival, för att, som ni hör på namnet, gå på festivalen. Det var jättekul! Och helt perfekt väder, varken för varmt eller för kallt. Jag mår nämligen lätt illa om det är för varmt så jag var lite orolig för det, och att frysa är inte heller världens roligaste. När vi kom dit fanns först en lång kanal med båtar som sålde olika saker, sen gick man in på själva festivalen och jag kom in gratis för jag var "under 16". Haha, jag är ju 17, snart 18, men ingen tror ändå på det så jag kan lika bra ta gratis inträde om jag ändå har chansen. Det fanns en massa olika kul saker att köpa, och jag hade egentligen inte tänkt köpa någonting men det slutade med att jag fick med mig en klocka och ett halsband. Det fanns såklart också karuseller, bungejump och sånna kul saker men vi gjorde inget av det. Mest småbarnskaruseller men bungeejump hade dock vart roligt! Det fanns också jättemycket olika djur att titta på och dem flesta fick man klappa eller hålla i, och som ni ser fick jag hålla i en orm. Helt klart höjdpunkten på dagen! Jag älskar ormar, dem är så himla söta! Där fanns också en scen med folk som uppträdde och ett ställe där dem hade olika "shower", där vi tittade på några som skulle vara vikingar och slåss. Det var faktiskt väldigt kul att se, haha :D Precis innan vi for hem åt vi hamburgare också, mums mums, och nu har vi vart hemma ett tag. Får se vad vi har för oss resten av kvällen, puss o kram ♥
 
Svar på kommentar
Vad var anledningen då?
Nu är jag en såndär jättejobbig person, men jag vill helst inte skriva det på bloggen. Det är inget privat egentligen, det är bara att jag tycker det är lite pinsamt, haha . Förlåt, vet att det är skitstörigt när folk berättar hälften och inte resten. Eller "säger A men inte B". Det är inget farligt, och kort sagt berodde det på min hörsel kan man säga. Jag hör ganska dåligt och tydligen sitter yrselsakerna nära hörselsakerna i huvudet och det tillsammans får mig att må illa osv osv.

22 jump streetKom nyss hem från bio i Kettering och nu sitter vi köket och Luke är jättehungrig men vill inte ha något annat pizza, vilket dem inte har hemma. Han har försökt hitta något annat han vill ha i typ 20 minuter, haha, stackare. Själv är jag i alla fall jättemätt efter bion för jag hade med mig ett helt paket med bakewells för vi hittade laktosfria bakewells idag (yayyy!) och jag brukar tycka bättre om att ta med godis eller kakor själv som jag vill ha, istället för godiset på bion. Så ikväll tog jag med mig dem jättegoda bakewellsen, dem är bland de godaste sakerna som finns! Synd att dem inte går att köpa i Sverige...

Vi såg 22 Jump Street vilket var en jättebra film! Det är tvåan till 21 Jump Street som också är en bra film men jag skulle definitivt säga att 22 Jump Street är mycket bättre och sjukt rolig. Dem är ganska lika egentligen, men tvåan tycker jag var en förbättring av ettan. Det är ofta att tvåan blir sämre än ettan när det gäller filmer, men ibland lyckas dem och gör filmen bättre. Catching Fire är tex mycket bättre än första Hunger Games (enligt mig). Imorgon ska vi till en festival, som vi egentligen planerat att åka till idag, verkar sjukt kul i alla fall! ^^

Sjukhuset imorse

Planerna för idag var att åka till en festival om det är fint väder, och om det är dåligt väder skulle vi spela laserdome och vara lite i the town centre. Planerna ändrades helt för det hände en ganska läskig sak imorse. Jag satt ner, och plötsligt började jag må jätteilla och det blev värre och värre, samtidigt som jag blev jätteyr, började höra konstigt, allt snurrade framför ögonen och blev svart tills jag tillslut inte kunde se någonting och när jag försökte ta mig till Luke (för vi var inte i samma rum) så föll jag plötsligt ihop. Så jag började skrika efter Luke tills han kom för jag kunde inte se nånting eller ta mig någonstans. Något liknande har aldrig hänt mig tidigare så jag blev verkligen jätterädd, och när det lite senare nästan hände igen så bestämde vi oss för att åka till doktorn. Jag har ju mitt EU Healt Insurance Card med mig som tur är, dock har jag aldrig behövt det och vissa gånger har jag inte haft med mig det kortet till Luke för jag förväntar mig inte direkt att behöva åka till sjukhuset när jag är hos Luke. Men det var ju tur att jag hade det med mig denna gången...
 
Det tog cirka två timmar hos doktorn och jag fick med mig hem medicin som jag ska ta tre gånger om dagen, dem var verkligen jätteäckliga, men det är ju medicin. Dem kollade flera olika saker och dem ville tvungetvis kolla om jag är gravid för det kan man må illa av, och det är ju bra nyheter i alla fall, jag är inte gravid haha! Fast det misstänkte jag aldrig heller, men jag förstår ju att dem ville kolla. När vi kom hem igen tyckte dem andra inte att vi skulle till festivalen idag, men vi kan åka dit imorgon. Luke vill absolut att jag ska ta det så lungt som möjligt idag, även om jag inte alls känner för att ta det lungt. JAG VILL UT OCH GÖRA SAKEEER... Men jag förstår att det är för att han är orolig. Så vi åkte med hans föräldrar och handlade, tittar på TV, jag har nyss ätit chokladpudding och en jättegod laktosfri banansmoothie och just nu har vi Top Gear igång på TV. Det är ju mysigt med vilodagar också. ^^

Midsommarafton

Midsommar firas inte i England, och eftersom jag ju skulle vara i England över midsommar och inte få chansen att ha något svenskt midsommarfirande har jag såklart berättat om midsommar för dem, och fick också iden att jag & Luke kunde fixa midsommarmat till hans familj. Tydligen ska potatis, sill och jordgubbar vara den typiska midsommarnatten så vi köpte hem jordgubbar och koket potatis. Men... sillen var lite svårare. Sill är inget folk i England äter särskilt mycket tydligen, och vi gick runt till flera olika affärer tills vi hittade EN enda affär som sålde sill, och då köper man hela fisken så som den är. Så, jag och Luke fick stå jättelänge och plocka ut så mycket ben vi kunde men det finns ju hur många småben som helst! Tydligen ska benen inte vara farliga i alla fall. Ingen i Luke's familj har ätit sill tidigare heller, och ingen av dem (förutom Luke) tyckte om smaken och det var för mycket ben kvar i dem när vi åt vilket vi nyss gjorde. Så, det gick alltså ganska dåligt. Men, det var jättesvårt att få tag på och ingen visste nånting om fisken, hur man gör osv, så jag är nöjd med vårt försök ändå! Mer kan man ju inte göra.

Vad vi gjort under dagen är leta efter sill, och annars har vi vart ute mycket och gick bland annat till Jane Norman en sista gång. Dem stänger ju antingen idag eller imorgon och eftersom dem fortfarande har sin rea (såklart, dem stänger ju snart) så ville jag in och se om det fanns något sista jag ville ha. Jag hittade en jättesöt rosa topp som var alldeles för stor, men annars fanns knappt något kvar för allt har blivit sålt så det var inte så mycket där idag. Så inget blev köpt men det är ju värt att kolla. Nu är en av Luke's äldre bröder Matt och hans flickvän Edina här, så jag ska nog vara lite socialare. ^^

Glad midsommar!

Varmt väder, jordgubbar, världens finaste pojkvän. Precis vad jag behöver för en perfekt midsommar!

Det var kallt idag
Och nu ser vi på the world cup, Uruguay mot England, heja England!

Vårt cheerleading program

Nu får ni videon! Har inte världens bästa filmkamera som ni nog ser, men det har säkert märkts i tidigare videor också. Ni kan i alla fall ändra till 480p istället för 360p även om det också är rätt dåligt. Man kan i alla fall se programmet och det är ju det viktiga! Visst är den lilla flickan i början jättesöt också? Hon är ju egentligen inte i vårt lag, men så söt och jag tyckte bara det var hur gulligt som helst att hon var med i ramsan.
 
Förresten så har jag fått svar från tryouten, jag kom med i Super Novas! Dvs att till hösten kommer jag vara i ett level 2 tävlingslag! Aaah gud vad kul! Jag är jätteexcited! Jag var inte så säker på att jag skulle komma med i ett tävlingslag över huvudtaget, och isåfall level 1, men det blev level 2! Jag är sjukt glad över det, plus att några av tjejerna från mitt nuvuarande lag kom också med i Super Novas så det ska bli hur kul som helst att ha dem tjejerna där också, tagga höstens cheerleading :D

Mysig kväll


Luke gjorde hamburgare med ost i till middag vilket var jättegott, han är jättebra på att laga mat. Älskar när han gör det. Vi har också vart ute i skogen vilket var jättehärligt för det var så fint och inte alls lika vått som det brukar vara. Har en så himla mysig kväll med min sötis <3

Laktosfri shopping


Jag har aldrig varit allergisk mot någonting. Ja, det är sant. Okej, jag vet att laktosintolerans inte räknas som allergi utan bara som känslighet mot något men ni förstår ändå vad jag menar.Jag tycker själv jag har haft väldigt tur med det. Så att jag nu upptäckt att jag är laktosintolerans känns... jag vet inte. Skitdrygt. Speciellt eftersom nästan all min favorit mat eller godis nu försvinner. Och jag har aldrig tänkt på hur mycket saker som faktiskt innehåller mjölk. Men, det är många som är laktosintoleranta, jag är bara inte van vid det. Men jag tror definitivt jag kommer kunna lära mig att vänja mig vid det, det finns fortfarande en massa annat gott som jag kan lära mig äta mer av istället. Det tar bara lite tid för mig att vänja mig vid att tänka laktosfritt hela tiden...
 
Men jag är ändå glad att jag upptäckte det, för allt "makes sense" nu. Mina magkramper t.ex., och Luke har tagit upp flera exempel på gånger då jag mått riktigt dåligt när vi vart tillsammans och alla dem gångerna har varit efter att jag ätit något med laktos i. Plus en del saker tidigare, t.ex. i åttan minns jag att jag alltid hade en himla massa problem med magen på lektionerna efter lunch, och då brukade jag dricka mjölk varje dag. Nu dricker jag alltid vatten i skolan men jag har ju ätit annat men aldrig tänkt på att varje gång jag haft något av dem problemen har jag ätit eller druckit något med laktos i. Så det är ju bra att jag kan hitta en förklaring, speciellt till dem hemska magkramperna jag har fått ibland. Det finns hur många som helst som är allergiska eller väldigt känsliga mot något, jag är som sagt bara inte alls van vid det så just nu tänker jag väldigt mycket på den här "nyheten" för mig att jag är laktosintolerans. Jag måste bara vänja mig lite.
 
Så i förmiddags när vi kom till the town centre gick vi först till världens bästa café, Costa Coffee, där jag provade en varm choklad med soja mjölk, för jag kommer inte kunna överleva utan varm choklad trots att jag är laktosintolerans. Och det var minst lika gott som vanlig så det är ju super! Sen gick vi runt och tittade i en massa klädaffärer och jag hittade en massa snyggt, och ett par gråa skor blev köpta. Efter det började vår "laktosfria shopping" som jag kallade det i rubriken haha, det var nämligen så att igårkväll upptäckte vi att alla chipsen innehöll mjölk, och alla andra godsaker dem hade hemma. Så vi fick pengar för att helt enkelt köpa laktosfritt godis till mig så att jag också kan tjocka mig framför TV:n som resten av hans familj, haha! Det blev lite chips, laktosfritt choklad, riskakor, chokladpudding gjord på soja osv. Tyckte det var lite kul när vi tittade på chokladpuddingen och en kvinna kom fram och frågade om vi behövde hjälp, så frågade jag om den var laktosfri och hon bara "Den är fri från typ allt.." Haha, bra svar, för det var den. Fri från laktos, gluten, vete, socker, osv osv osv. Undra vad det finns kvar som den egentligen innehåller... :P
 
Jag och Luke pratade om en film imorse som vi tänkte kolla på när vi kommer hem igen så vi kanske ska se på film, annars vet jag inte vad vi har för oss resten av dagen men vi hörs väl senare. Det är väldigt fint väder ute så det kanske är lite tråkigt att sitta inne egentligen, men vi ser. Har en jättebra dag i alla fall och hoppas ni andra har det också, kram! ♥

Galen rea
Idag när vi gick till the town center kom Luke på att han sett att Jane Norman ska stänga, så dem har utförsäljning och rea. Neeej!! River Island och Jane Norman är mina favoritaffärer här och på lördag stänger Jane Norman... Det kanske kommer en ny kul affär, hoppas jag. Och jag har ju River Island kvar, men ändå. Det är ändå så synd tycker jag, men det är klart vi gick in på rean i alla fall och herregud vad kaos det var med folk överallt och kön tog 30 minuter. Okej det finns värre men ändå, efter att vi varit där inne orkade jag helt enkelt inte shoppa mer så vi gick hem efter det. Men jag hittade en del fina saker såklart, bland annat en skitsnygg bikini. Kommer gå tillbaka dit varje dag tills dem stänger haha, åh vad jag kommer sakna Jane Norman...

LaktosintolerantJust nu sitter jag här och tittar på TV med Luke & hans familj. Hälften av hans familj är jätteintresserade av fotbollen (bland annat Luke) och ska tvungetvis följa allt och hälften är inte alls intresserade, haha, själv är jag inte heller superintresserad men har inget emot att titta lite för Luke så gärna vill. Tidigare idag har vi inte gjort så mycket mer än att spela Monopol och titta på film, vi var ute och letade efter laktosfri choklad också. Jag har nämligen ganska nyss fått veta att jag är laktosintolerant. Inte jättemycket, vissa kan vara jättekänsliga, men jag ska helst undvika laktos så mycket som möjligt för jag kan tex få jättemycket magkramp om jag äter för mycket laktos... Först tänkte jag att det finns faktiskt laktosfria produkter så det är nog okej, men nu när jag inser hur mycket jag faktiskt måste avstå från känns det rätt drygt. Speciellt chokladen :( Ush, men vad ska jag göra åt det? Nu tycker Luke att jag är jätteosocial, så vi ses senare, puss

MAC våruppvisning 2014

Hejhej!
 
Jag tänkte berätta om cheerleading uppvisningen som föreningen hade igår. Jag hade ingen tid till det igår, tyvärr, men nu kommer det! Vi åkte vid nio på morgonen och hade resväskan till England med i bilen, det blev jättestressigt på morgonen eftersom jag inte var färdig med packningen till England och trodde jag hade mer tid än jag hade... Så vi fick köra snabbt till Malmö men jag hann ändå i tid. Klockan tio var jag alltså i Baltiska Hallen och träffade mitt lag, där vi sedan gick till omklädningsrummen och fick våra dräkter. Det var bara vårt lag (och ett annat har jag för mig) som inte fick några rosetter... No biggie men det hade varit finare med rosetter, jag vet inte varför vi inte fick några. Sen hjälpte vi till att rulla ut mattor och efter det hade alla lagen varsitt genrep på sitt program. Vi saknade två personer som inte kunde komma, vi ska vara tio stycken men vi var bara åtta. Dock hade vi en liten jättesöt 7-årig flicka som var med i vår ramsa i början! Hon är såklart inte i vårt lag men hon fick vara med i ramsan, hon var så söt. ^^
 
Mitt lag Atria/Vega 
 
Klockan tolv började insläppet av publiken och alla vi cheerleaders började värma upp, och när publiken var på plats 12.30 började allt. Alla lagen körde sina program och det gick ganska bra för oss tyckte jag. Jag är dock nästan alltid nöjd efter att jag har uppträtt på något vis oavsett hur det egentligen gick, även när jag förlorat tävlingar brukar jag vara nöjd. Av nån anledning är jag nästan aldrig missnöjd efteråt, och det är ju bra! Dock var det andra i laget som inte alls var nöjd med vår insats... Därefter hade vi en 45 minuters paus där dem i publiken som ville (eller blev övertalade haha) fick prova på cheerleading och vi cheerleaders hjälpte till. Man kunde också köpa rosetter, kläder, godis, lotter osv.
Efter pausen körde alla lag sitt program en gång till. Den gången gick lite bättre för mitt lag, tyckte i alla fall jag, jag är jättenöjd med vår insats! I slutet körde hela föreningen ett nummer tillsammans som jag inte kunde eftersom jag var på min systers student när de andra lärde sig det, men det var fler än mig som inte var där på den träningen. Så jag och de andra som inte kunde numret fick lära oss det snabbt och sen stå längst bak så syns det inte lika mycket att vi inte riktigt kan det haha . Det numret gjorde vi i slutet av första omgången också, jag bara sa inte det. Efter det var allt slut och vi i laget tog lite bilder ihop och sa hejdå osv, det var ju sista gången vi var tillsammans som ett lag! I höst kommer vi splittras i olika lag, själv vet jag inte än vilket lag jag kommer vara i men det görs nya lag och vissa kommer jag inte hamna i samma lag som igen vilket är jättesynd! Tycker om alla tjejerna jättemycket men vi är i alla fall i samma förening. ^^
 
Bild 1 - Atmosphere ✮ Bild 2 - Galaxy
Bild 1 - Phoenix ✮ Bild 2 - Super Novas
 
Hela föreningen 
 
 
Jag kommer även lägga upp en video på vårt program men det kommer senare! 

Äntligen! ♥

 

Sommaren 2013

Sommaren 2013, det var en härlig tid. Jag har nästan bara bra minnen från den sommaren, det var verkligen en av de bästa somrarna på länge. Både med resor, vanliga dagar hemma och minnen med vänner. Helt underbart! Jag var i Turkiet, i Stockholm, hade Luke här, åkte till stranden flera dagar i rad, shoppade, hängde med vänner och hur mycket mer som helst. Nu är det sommar igen, och jag är sjukt taggad! Undra hur denna sommaren kommer bli? Lika bra som förra? Nej, den ska bli ännu bättre! Har en känsla av att den kan bli det också, men vi får väl se. Bara att hoppas på det bästa och det tror jag på. Undra vilka bilder jag kommer kunna lägga upp från denna sommaren nästa år, om jag gör ett inlägg som detta då? ;)
 
Lite av sommarens planer
  • Tre veckor hos i England hos Luke
  • Åka till Lomma beach (har aldrig varit där! :O)
  • Cheerleading uppvisning
  • Sommarjobba som servitris
  • Resa till Stockholm
  • Umgås med vänner 24/7
Det mesta är ännu helt oplanerat. Jag vet att jag ska vara tre veckor i England, jobba 3 veckor, och direkt efter det åker jag till Stockholm med familjen och kanske att Luke hänger med då. Speciellt slutet av sommaren är helt oplanerad. Inget jobb och jag och Luke har tänkt träffas igen i slutet men vi vet inte när och var. Vad jag och Luke ska ha för oss dessa tre veckor tillsammans är inte alls bestämt heller, vi har snackat en hel del om olika saker men vi får se vad som blir av och vad vi vill göra. Veckorna då jag är hemma igen och jobbar ska fyllas med roliga minnen med mina underbara vänner också, och det får vi se senare vad det blir för roliga grejer! Tycker det känns skönt, att sommaren är sådär halvt planerad. Jag vet en del jag ska göra men har samtidigt mycket oplanerat så jag kan leva helt spontant och njuta av sommaren, wohoo! (y)

Sista dagen hemma

Har nyss kommit hem från att ha övningskört med mamma. Hon är helt annorlunda att köra med än pappa, men det kan ju vara bra. Att jag har två helt olika personer att köra med, plus körskolan som är helt annorlunda från att köra hemma överhuvudtaget. Dock kommer det inte bli något körande alls på ett tag nu för jag ska ju till England i några veckor och jag vet inte alls hur det ser ut när jag kommer tillbaka. Så resten av kvällen ska jag bara packa och förbereda inför England imorgon, är långt ifrån klar. Och hela dagen idag har jag gjort annat. Jag träffade först Felicia mitt på dagen och sen skulle hon jobba, strax därefter kom Hanna och umgicks med henne ett tag på eftermiddagen innan jag gick ut och körde. Så nu är det dags att packa, städa, duscha osv. Plus lägga fram allt till cheerleading uppvisningen imorgon, den får jag inte heller glömma, tagga! Jag ska nämligen vara på uppvisningen hela dagen och ha med mig resväskan dit, för direkt efter uppvisningen åker jag till flygplatsen och landad hos Luke på kvällen. Imorgon kommer bli en superdag!

Packa

Idag skulle jag egentligen träffa Felicia men det blir imorgon istället, så dagen har gått åt att packa och förbereda inför England på söndag. Kommer vara borta hela dagen på söndag på cheer uppvisningen och hinner inte hem mellan flyget och uppvisningen så allt måste vara klart på morgonen även fast flyget egentligen är på kvällen. Men det är nog inga problem med det, bara jag gör det nån gång... Ikväll är det också Frida's student, kul!

Kvällen

Det blev som sagt först Malins studentfest och efter det for jag hem och en kort stund efter det kom Amanda och hade lite tjejsnack haha, vi kommer ju inte att träffas på en hel månad nu! Imorgon åker hon till Grekland och stannar där i några veckor, och på Söndag åker jag till England och stannar där i några veckor. Vi kommer hem nästan samtidigt, några dagars mellanrum. Då får vi ses igen! Men det är så långt kvar. Kommer sakna dig jättemycket Mandis, ha så kul i Grekland ♥ Och grattis till Malins student!

Sommarlov!

Nu har jag sommarlov! Känns jättehärligt, men har inte riktigt insett det. Ingen mer skola nu på över två månader, kommer bli jätteskönt! Att bara få slappna av och ha roligt. Idag hade vi alltså skolavslutning som började klockan tio i aulan med lite tal och annat framträdande, sen fick vi glass i klassrummet och två stycken i klassen fick stipendier. Isabella för idrott och Sofia för att hon är så duktig på typ allt, grattis till er! Ska bli superduktig nästa år så jag också får ett stipendium haha, hade varit skitkul! Vi fick inte våra betyg på papper som jag hade hoppats på, utan vi får logga in på dexter och kolla, ska göra det sen. Jag vet dem flesta betygen men några är jag lite nyfiken på. Efter vi slutat gick jag med Ida, Marie och Sofia till Starbucks och fikade för att fira sommarlovet. Jag tog en varm choklad som faktiskt inte var särskilt god, men det gjorde inget egentligen. Vi satt där och fikade ganska länge och sen gick vi på stan och tittade lite i affärer innan jag tog tåget hem för att hinna göra lite saker och fixa mig för Malin's studentfest ikväll. Och efter det ska jag hinna träffa Amanda också. De andra stannade lite längre och jag ville så himla gärna stanna men jag var tyvärr tvungen att åka tidigare. Kommer inte träffa dem på över tre veckor nu eftersom jag åker till Luke, kommer sakna dem men vi träffas igen när jag kommer hem!
 
HA ETT JÄTTEFINT SOMMARLOV ALLIHOP ♥

Grattis till studenten syster!

Nu har jag nyss kommit hem från studentfesten, är så trött och har så mycket huvudvärk. Men kul har det varit! Eller för det mesta, det har såklart varit en del väntan under dagen men så är det ju när någon tar studenten. Så, dagen började med att jag gick upp och fixade mig och direkt när jag var klar tog vi oss i bilar in till Lund. Mina släktingar från Stockholm och Norrland är ju också här, och mamma tyckte vi skulle åka tidigt för att få en bra parkering. Vi var i Lund vid cirka 11 och gick runt i affärer, köpte lite fler saker att ge Miriam när hon sprungit ut osv. Sen åt vi på en restaurang allihop, och efter det var det lite drygt två timmar kvar. Under den tiden visste vi inte riktigt vad vi skulle göra men då råkade Amanda & Patricia gå förbi! Haha, sån tur! Så jag hängde med dom till BK och satt med dem ett tills mamma smsade och sa att vi skulle gå till Katte (skolan min syster gått på). Vi var där ganska tidigt och fick vänta ett tag, men tillslut kom dom ju och det var jättekul att se! ^^ Sedan skulle alla studenterna åka på sina flak och jag satt med farmor vid stationen under hela den tiden och såg dem köra förbi flera gånger, för dem körde precis utanför stationen.
 
Strax innan fem var dem allt klart och vi åkte hemmåt igen i bilarna och skyndade klart med allt till festen innan gästerna kom. Det var jättekul att träffa alla andra människor också som jag inte träffar så ofta annars plus att jag hade Amanda & Patricia där. Det serverades massor med mat och goda tårtor och efterrätter osv, det fick mig att fundera lite på vad jag ska ha till min egen student nästa år... Vill ha kladdkaka som vanligt, haha, men det är ett år kvar. Imorgon har jag själv skolavslutning, sen är jag också klar med skolan, men det är ju bara för i år. Längtar verkligen till min egen student!
 
Har haft en väldigt bra dag men jag hoppas verkligen min syster haft en superdag och är jättenöjd med sin student! Har såklart sagt det till henne tusen gånger men GRATTIS TILL STUDENTEN MIRIAM! ♥

Cheerleading tryout


Sitter just nu på 7eleven på Sturup med pappa och väntar på min morbror som ska komma ner från Stockholm över min systers student. Anledningen att jag följde med till flygplatsen var för att jag var på cheerleading tryout ikväll, och jag hade inget kort att ta mig hem med tåget plus att tåg är ju hur dryga som helst så pappa hämtade mig efteråt och sen får jag följa med till flygplatsen helt enkelt. Men pappa var så snäll och bjöd mig på en tidning, Solo, för han sa "du väntar så lungt och tåligt". Haha tack pappa! Det är bra att jag har något att fördriva tiden med. Tryouten gick sådär, vissa saker gick bra och vissa inte. Men jag var den enda toppen som kom! Så på byggen fick jag köra hela tiden. Både bra och dåligt ju, jag får mer chanser att visa upp vad jag kan samtidigt som jag kände mer en press på mig att jag måste lyckas bra varje gång för att de andra ska kunna visa sitt. Men jag hoppas "domarna" eller vad dom kallas tyckte jag gjorde bra ifrån mig... Hade vart jättekul att komma med i ett tävlingslag!

Checkat in - längtar <3SkogskörningHar nyss suttit och läst ett tag i teoriböckerna från körskolan efter att ha varit ute och övningskört med pappa. Det går så långt mellan mina körlektioner på körskolan att jag hinner glömma en massa mellan varje lektion så det går väldigt segt fram och jag lyckas inte få in lektioner oftare, för det ska ju passa med deras schema också. Så jag måste verkligen börja övningsköra här hemma igen och idag lyckades jag få med pappa på det! Vi övade parkering vilket jag är riktigt dålig på, och sen fick jag köra runt på en massa småvägar. Det är helt annorlunda att köra på småvägarna här än att köra i Malmö på körlektionerna, så det är bra jag får öva det med! När jag kom hem bestämde jag mig för att öppna böckerna och läsa lite som jag inte gjort sen jag fick dom för ett och ett halvt år sen... Jag tycker inte det är så jättekul att köra heller, därför går det ännu segare, men det ska bli gjort. Jag vill ju ha mitt körkort!

Alla förtjänar en chans

Från gbgmma.se
 
Jag tycker så synd om alla hemlösa människor man ser på gatorna varje dag, där dem sitter insvepta i sin filt med en McDonald's mugg framför sig med några kronor i. Människor passerar utan att ens lägga märke till den stackars människan på marken. Men är det egentligen bättre att se dem i ögonen? Det finns en kvinna som jag ser varje dag jag går till och från skolan, hon sitter alltid på samma ställe utanför stationen. Jag har gett pengar till henne nån gång när jag haft, men oftast har jag inget. Jag har nästan aldrig kontanter, jag har alltid mina pengar på mitt kort. Men även om jag hade haft kontanter att ge henne varje dag så kan jag ju inte göra det. Oavsett om folk ger pengar hela tiden så är det så otroligt synd om dem - oavsett anledningen till att dem sitter där.
 
Ja, det kan vara en person som fullständigt kastat bort sitt liv, inte tagit något ansvar och bara gjort dumma saker. Därför fick hen inget jobb, blev arbetslös och hemlös utan familj och vänner. Men förtjänar den personen att alltid sitta där på gatan med en McDonald's mugg framför sig resten av sitt liv? Nej, inte enligt mig. Alla kan göra misstag, alla kan hamna fel i livet. Stort eller litet. Det kan vara en flykting från ett annat land som inte ens kan ett ord svenska, jag har faktiskt ingen aning om den här kvinnan som jag nämnde tidigare skulle förstå ett ord jag säger om jag skulle försöka prata med henne. Jag vet ingenting om henne eller hennes bakgrund, men jag ser henne varje dag och tycker alltid så otroligt synd om henne och önskar att jag kunde hjälpa henne, precis som alla andra.
 
Nu gav jag henne som exempel eftersom jag ser henne varje dag, morgon och eftermiddag. Men jag ser såklart människor lite överallt också som är hemlösa och sitter och ber om hjälp. Och jag känner samma sak för dom - jag vill så gärna hjälpa! Men vad kan jag göra? I princip alla känner nog precis som jag, det gör ont i hjärtat att se människor ha det så. Jag vet att hemlösa får hjälp och det är jättebra, det gör mig jätteglad. Jag skulle kunna sitta och klaga på att alla hemlösa ska få ett boende och jobb, men hur lätt är det? Världen är orättvis och så tror jag alltid det kommer att vara. Dock mer eller mindre. Man ska aldrig sluta kämpa för rättvisa, för det går framåt! Dock tror jag inte att det kommer kunna skapas någon fantasivärld där exakt alla människor i världen får sitt eget palats och äger miljoner utan att lyfta ett finger. För vad skulle då dom där miljonerna betyda? Då har pengarna inget värde längre. Det kommer alltid finnas orättvisa, så är det. Däremot kan orättvisan styras och minskas om människor jobbar för det, vilket folk gör. Det ska folk fortsätta göra tills orättvisan är så liten som den går att få.
 
Jag var bara tvungen att skriva av mig om detta, eftersom jag försöker föreställa mig själv hur det skulle vara att sitta där. Hela tiden. Att känna hur osynlig man är när folk passerar en ständigt utan att lägga märke till att jag sitter där. Eller är det verkligen bättre om dem ser mig och bara går förbi? Jag vet att det är för folk inte har något att ge eller kan göra något åt saken för att hjälpa, men ändå. Känns det bättre att se människor titta mig i ögonen utan att hjälpa? Det måste vara lätt att inbilla sig att folk inte bryr sig om när dem bara tittar och går förbi. Men jag vet ju inte, jag har aldrig varit en hemlös som sitter på gatan hela dagarna och vet vad som känns bäst. Men jag undrar när jag går förbi dem själv, och önskar jag kunde gjort något bättre för dem. Alla förtjänar en chans.

Sista skoldagen

Vet ni vad? Nu sitter jag här på Pauli och väntar i 20 minuter tills innan min körlektion börjar. Varför? Jo, för att jag brukar boka morgonlektioner innan skolan börjar klockan 8.30-9.55, och det hade jag gjort även idag. Så jag kom till körskolan, men det var låst och ingen där. Så jag väntade utanför i cirka 20 minuter innan jag loggade in på hemsidan och såg att dem bokat in mig 9.15-10.40 istället... Visst, jag kan ha tagit fel med 8.30, men klockan 10.00-10.40 kan jag aldrig köra så det passet måste faktiskt dom ha bokat fel. Haha vad drygt att jag inte kollade upp tiden innan jag åkte så tidigt, dock tror jag faktiskt det var dom som råkade boka mig ett pass framåt eftersom jag aldrig bokar 10.00-10.40 för jag kan aldrig då. Menmen, shit happens. Så jag gick in och satte mig på Pauli en stund nu, min skola ligger precis bredvid men det är ändå närmare med Pauli.
 
Förresten så kom jag på imorse att idag är min sista skoldag! Fattar ni vad skönt? Många har redan sommarlov, men inte jag. Egentligen har jag skola imorgon och på onsdag också, men jag har tagit ledigt pga Miriam's student och att vi ska ha gäster. Sen är det skolavslutning på torsdag och sen är det klart! Gud vad skönt. Idag på svenskan ska vi få veta lite om gymnasiearbetet nästa år, det känns bra för alla pratar ju om hur stort arbetet är och det är bra att kunna fundera över sommaren. Dock har jag redan funderat på det en massa men det är bra att få veta mer exakt vad jag ska göra. Och ikväll blir det ingen cheerleading för juniorerna har tryout, imorgon är det min tur...
 
Ha en bra dag! ♥

Filmtips - The host

Det blev inte att jag såg slutet av filmen igår ändå, men jag såg den nu idag! Sjukt bra slut också, tycker jag i alla fall. Jag rekommenderar definitivt att se den! Filmen handlar om att jordens människor blivit övertagna av några sorts aliens som tagit sig in i deras kroppar och styr dem, men i vissa lever människan kvar. Alltså, människans själ lever kvar i kroppen tillsammans med den nya själen av någon alien, och det är just det som händer med huvudkaraktären Melanie, som försöker styra den alien som tagit över hennes kropp osv. Låter nog jättekonstigt, men den är skitbra! Jag ska inte spoila för mycket heller, så kolla trailern, men jag lovar den är värd att se!

Vi missade tåget

Lite efter tolv kom Patricia till mig innan vi gick till stationen för att åka till Malmö. Vi kom ganska precis vid 44, då tåget ska gå och väntade på att tåget skulle komma. Sen sa Patricia att dem kanske bytt spår, så att det går från spår tre istället för spår ett som vi stod på. Precis då gick tåget vid spår tre och eftersom ingen av skyltarna på perrongerna funkade så kollade vi på skånetrafiken och japp... Det var vårt tåg som vi såg åka från spår tre. Tågen är verkligen skitdryga nuförtiden när också Öresundstågen är helt inställda, inga skyltar funkar och dem sa inte ens nånting i högtalarna. Nästa tåg gick en timme senare så vi tänkte att vi skiter i att åka till Malmö, vi stannar hemma och bara umgås en stund. Så vi satt hemma hos mig och pratade om lite allt möjligt och nu sitter jag här själv på mitt rum och tänkte kolla färdigt på filmen som jag påbörjade igår. Den heter The Host och är jättebra, rekommenderas starkt!

Q/A

Kan du inte lägga upp filmen om näthat som du gjorde då? Kul att du fick så bra betyg på den! :)
Det var inte det jag fick bra betyg på, det var på mitt reportage om svininfluensavaccineringen. Eller det var det jag skrev att jag fick ett A på, dock gick mitt arbete om näthat också bra där jag fick ett B. Men det var ingen film, det var en keynote presentation där jag beskrev de olika lagarna osv. Däremot gjorde jag en "film", eller alttså en tutorial på engelska om hur man gör en banan, jordgubb & hallon smoothie. Den filmen failade ganska mycket, både med redigeringen och inspelningen så den är nog inget kul att se, haha! Men om du menar mitt reportage som jag skrev om i inlägget så kan jag nog lägga upp det om du vill! ^^ Dock vet jag inte hur jag ska göra det, ladda upp små miniatyrbilder på sidorna eller?
 
Hej! Jag älskar din blogg den är jätte fin och du är väldigt vacker ska du veta. Jag har en personlig fråga som jag hoppas på att du kan svara på.. Du har väldigt korta fingrar, är du född så eller har det blivit så med tiden? :)
Åh tack så jättemycket! Du gör mig verkligen jätteglad. ^^ Och ja, mina fingrar är väldigt korta, haha . Jag föddes med sex fingrar på min högra hand, och sex tår på min vänstra fot. Så alltså 11 fingrar och 11 år, men det extra fingret och extra tån opererades bort när jag var cirka ett år. Dem kollade och SA att inget annat händer mer än att fingret och tån tas bort, men antagligen fanns där väl växthormoner eller vad det heter som försvann när jag opererades som gjorde att jag fått i alla fall korta fingrar. Det är ju inte säkert men det är vad jag tror, vad skulle det annars vara? Det finns inget ärftligt av det i min släkt, och i alla fall min mamma har raka motsatsen - väldigt långa och smala fingrar. Alla mina fingrar är korta och har vuxit ovanligt långsamt, men mitt lillfinger på höger hand har inte vuxit någonting alls sen jag föddes, det är fortfarande ett bebis-finger som är cirka 2,5-3,5 cm långt beroende på var man mäter ifrån. Folk brukar alltid fråga efter bild på mina sex fingrar så jag kan lika bra lägga upp någon. Dock är min syster med på båda bilderna, och det finns ingen riktigt bra bild på det eftersom mina föräldrar tänkte aldrig på att faktiskt fota det. Men man kan i alla fall se, om man räknar, att jag har sex fingrar på höger hand på dessa bilderna. Hoppas det var svar på din fråga. ^^
 

Nytt i garderoben

TRÄNINGSSHORTS - STADIUM
 
KJOL - NELLY.COM

Betygssamtal

 
Asså det är juni och jag fryser ihjäl. Var är värmen? Jag vill kunna ta på mig sommarkläderna, gå utan jacka, och ligga i solen och helt enkelt INTE FRYSA. Så som jag är klädd på bilderna! Så ska det vara, utan problem. Visst, i april, men nu är det juni. Får verkligen hoppas att värmen kommer snart, men det gör den nog. Efter regn kommer solsken som man säger!
 
För övrigt har denna dagen varit ganska långsam. På median fick jag veta att jag fick A på reportaget! Superglad! Och ligger på B i själva kursen. Sen skulle det vara kyckling till lunch men den tog slut så vi fick falafel istället, och jag är inte så väldigt förtjust i falafel. Efter det hade vi en lång håla eftersom engelskan var inställd, och nu sitter jag på franskan och väntar på att få veta mitt betyg. Det kommer absolut inte gå lika bra som median, jag blir glad bara jag får E i franska. Och sist idag har vi psykologi där jag också kommer få veta mitt betyg vilket jag verkligen hoppas blir bra, eftersom psykologin är så viktig för mig! Så jag har/har haft lektioner med betygssamtal hela dagen, men vad mer finns det att göra? Skönt tycker jag, det är över nu. Samtidigt så kan man bli väldigt besviken över sitt betyg och nu finns det inget kvar att göra åt det. Men shit happens, man klarar sig ändå!

Miriam's bal

Idag hade jag bara en lektion vid tio över ett, journalistik, där jag fick veta att mitt senaste arbete tydligen gått jättebra. Wohoo! Sen tog jag tåget till Lund för att komma och titta på Miriam's bal, så fina alla är. Det får mig att längta tills nästa år då jag själv ska på bal. Undra hur jag kommer se ut då? Jag har innan vart väldigt inställd på att jag ska ha en rosa eller blå klänning, men nu fick jag massor av nya idéer. T.ex. lila hade vart hur fint som helst! Vi får väl se, det är ju ett år kvar. Väl hemma har jag bara suttit och värmt upp mig på olika sätt. Sköljde mina ben med varmt vatten i dushen, sitter i tjockis myskläder, drack varm choklad osv. Är fortfarande kall... Men nån gång blir jag väl varm igen, hoppas jag, haha! Ni får ha det så bra, puss

Ändringar i menyn

Har precis ändrat lite i menyn. Jag har skrivit en presentation och "kategoriserat mina kategorier", haha, alltså underkategorier. Vad tycks? Jag tycker det ser bättre ut, lite mer ordning. Funderar på att göra samma sak med arkivet? Så det står 2014, 2013 och 2012. Men vi får se. Nu ska jag snart gå och äta något och titta lite på TV, börjar inte förrän 13.10 idag. Och då har jag bara en lektion, för sen ska jag till Lund och se min syster på balen.
 
Svar på kommentar
Vad mysigt att flytta till England! Var någonstans i landet?
Det är ju inte helt säkert, men som sagt, det lutar mest åt att jag kommer flytta dit. Och då kommer jag förmodligen flytta in på ett campus på en högskola och plugga, någonstans inte så långt ifrån honom. Vi har räknat ut att det blir lättast så. Just nu är jag jätte inne på att gå på Leicester University, som inte är så långt ifrån Corby, där min kille bor. Men det kan bli något annat universitet också. Corby ligger cirka 1½ timme norr om London, så någonstans i det området! ^^

Tagga!


Kommentar

Svar: Haha, vad kul, det är just England min kille är från också! Dock verkar det mer som att jag kommer flytta till honom efter gymnasiet än han till mig, men vi får se! :)

Upp och ner

Hejhej, hur är det med er? Det har vart väldigt upp och ner för mig idag. Jag har både vart jätteseg, trött & nere men också superpigg, glad och på topp. Just nu känner jag mig lite mittemellan, lite mer seg och trött kanske. Dagen i sig har väl vart helt okej. Öresundstågen strejkar ju nu så det var sjukt fullt på tåget imorse, alla kom inte på. Sen hade jag körlektion på morgonen innan skolan började, herregud, jag har verkligen inte koll på höger och vänster! Haha, jag svänger fel hela tiden och kör vänstertrafik... Oops, Malmö, se upp för mig. Efter körskolan var det vanlig skola, en väldigt kort dag. På svenskan fick vi veta hur det gick på nationella och vad vi kommer få i betyg i svenska och engelska (vi har samma lärare). Jag fick B i engelska vilket egentligen är väldigt bra, men jag är ändå så besviken på mig själv. Jag fick t.ex. A i den muntliga delen men C på dem andra, och därför får jag bara ett B. A är i princip omöjligt att få, jag vet, men det går. Och jag har så sjukt höga krav på mig själv när det gäller engelska så jag är ganska missnöjd. Svenskan gick också skit, har tydligen presterat på B-nivå på flera arbeten under året men på grund av ETT grupparbete där min grupp bara fick ett E så får jag D i betyg... Inte ens ett C? Herregud, jag är jättemissnöjd med mina betyg. Men, jag får se till att prestera bättre nästa år.
 
Kom precis hem från ett möte med min handledare på sommarjobbet, det verkar väldigt roligt faktiskt! Jag ska bland annat vara servitris men också hjälpa till med lite andra saker de gör, plus att där skulle tydligen hållas ett bröllop under den tiden jag jobbar där. Kul! Och ikväll är det cheerleading, näst sista träningen innan uppvisningen. Oj, vad tiden går snabbt! Bara att ge allt nu så programmet blir bra. Jag hoppas att jag får nya träningstider till hösten eftersom jag alltid är så galet trött om måndagskvällarna att jag inte orkar ge allt. Plus att vi ska ha uppvärmning utomhus och jag hatar att träna utomhus, t.ex. springa. Inte det minsta taggad på uppvärmningen ikväll, haha, men så får det väl vara. Vi ses senare ♥

Utelåst
Precis så roligt har jag det just nu och cirka 40 minuter framåt. Vid halv fyra följde jag med mamma till Lund för att vi skulle bland annat in på Jysk och kolla efter ett skåp till mig, och det ligger ju precis vid Nova så jag gick in och köpte en liten present till Miriam's student också. Sen satte vi oss på McDonalds och väntade på att Miriam skulle höra av sig, hon kommer nämligen hem från Ibiza ikväll där hon vart i en vecka och haft kul, lyckost... Jag provade deras jordgubb & banan smoothie som faktiskt var ganska god! Vi satt där i nån timme och sen kände jag att jag inte orkade vänta längre så jag tog tåget hem. Först var tåget försenat som vanligt, sen har jag ju ingen nyckel heller... Nu får jag vänta på att mamma kommer hem men det tar ett tag till. Jaja, shit happens!

1 år och 7 månader

Ojoj, redan? Nu är det faktiskt närmare två års förhållande än ett! :D Okej, fortfarande långt kvar tills dess men ändå, det är faktiskt närmare. Det är närmare 36 års förhållande idag än det var igår också. Och om exakt två veckor är jag hos honom igen, och då har vi tre underbara veckor framför oss ihop! 15 juni - 6 juli kommer jag vara hos honom, så underbart. Då blir det första sommaren för mig att vara där, faktiskt. Jag var inte där förra sommaren alls, det var bara han som var hos mig. Men jag var inte lika smart med pengar eftersom jag var inte lika van vid att ständigt tänka på flygbiljetter innan jag köper något. Det är ju både positivt och negativt. Jag har blivit mycket sparsammare sen jag träffade Luke vilket är bra, eftersom flygen kan kosta väldigt olika mycket så jag måste alltid vara beredd på att lägga ut vartenda krona jag har för att träffa honom. Men samtidigt kan man ju se det som att jag blivit väldigt snål också, för nuförtiden tänker jag verkligen igenom vartenda lilla köp och oftast blir det bara inte av, så jag missar ju en hel del. Men, det är väl det enda negativa - att jag köper lite färre choklad och kläder nu än innan jag kände honom. Jag är så otroligt glad över att ha honom i mitt liv!

Beställt!


RSS 2.0